Sarah De Bie en Wout van Aert verwachten zoontje: "Zie me nog niet als rennersmoeder"

  Wout van Aert is een van de meest opvallende figuren in de eerste Tourweek. Hoe heeft zijn zwangere vrouw Sarah De Bie dit allemaal beleefd? Ze kwam langs op onze redactie en verklapte ook dat ze binnenkort ouders worden van een zoontje.

  Sarah De Bie, mevrouw Van Aert, was vandaag te gast bij Tour of Beauty op MNM en in onze Facebook Live. "Ik heb gisteren bij vrienden van mijn ouders gekeken naar de Touretappe", vertelt De Bie. "Met hen zag ik ook de Strade Bianche en Milaan-Sanremo."

   

  "Zondag had ik nog gezegd dat Wout zijn ritten moest uitkiezen en voor een keer heeft hij geluisterd. Maandag spaarde hij zich en liet Wout weten dat hij er woensdag voor ging gaan." 

   

  "Hij blijft me verbazen. Hij kan redelijk veel. Elke keer opnieuw kijk ik naar tv en zit Wout nog op kop. Zowel bergop als bij een sprint. Ik sta ervan versteld."

   

  "Ik wist dat het niet het plan was dat Wout de kopmannen Roglic en Dumoulin op de slotklim van rit 4 naar boven moest begeleiden. Hij moest ze gewoon afzetten onderaan de klim, maar het typeert hem wel. Hij laat de ploeg niet in de steek."

  Wout blijft me verbazen. Hij kan redelijk veel. Elke keer opnieuw kijk ik naar tv en zit hij nog op kop.

  Sarah De Bie

  De zwangere De Bie had ook nog leuk nieuws te melden. "Wout heeft zijn genen doorgegeven. Het wordt een jongetje", verklapt ze. "Of hij ook zal wielrennen? Daar hebben we het nog niet over gehad. We gaan dat ook niet pushen. Het kindje moet doen wat het graag doet."

   

  "Ik zie mezelf bovendien ook niet meteen als rennersmoeder", vult De Bie aan. De vele overwinningen die haar man binnenhaalt, bezorgen haar wat zenuwen. "Ik weet niet of dat gezond is voor de baby. Die moet toch een beetje rust hebben."

   

  "Elke keer merk ik dat hij actief wordt en de stress precies wat mee beleeft", vertelt De Bie. "Ik ben dan ook blij dat ik nu in alle rust thuis de koers kan volgen. De drukte in Italië en de Dauphiné ging me niet goed af."

  Sarah De Bie postte dit op Instagram na de etappezege van Wout van Aert.

  "Wout stapt nu met meer goesting op zijn fiets"

  "Exact een jaar geleden zaten Wout en ik in Italië. Door de val in de Tour kon Wout nog niet goed stappen. Het filmpje van Remco Evenepoel ziet er net zo uit als Wout zijn manier van stappen na een paar weken."

   

  "Angst heeft hij niet, maar Wout stapt nu niet meer tegen zijn goesting op de fiets. Vroeger voelde trainen wat als een verplichting. Nu vindt hij het erg als hij een dag niet gefietst heeft, zelfs op een rustdag", duidt De Bie. 

   

  "Wout is sowieso rustiger en meer ontspannen geworden. Je mag niet vergeten dat ook andere mentale aspecten meespeelden. Dat weegt wel op een renner en eigenlijk zouden zij zich enkel moeten kunnen focussen op het fietsen alleen."

  "Momenteel is die groene trui niet aan de orde. Het hoofddoel bestaat er nu uit om geel te halen met Primoz Roglic of Tom Dumoulin. Wout zit in een positie waarin hij dat wel leuk vindt. De groep hangt ook goed aan elkaar en ze worden goed ondersteund."

  Bekijk hier de Facebook Live met Sarah De Bie: