Van Aert: "Als de kopmannen veilig zijn, mag ik mijn kans gaan vandaag"

  De eerste 4 ritten waren geen koren op de molen voor de Belgen, maar enkele landgenoten hebben hun zinnen gezet op rit 5. Wat hadden ze vlak voor de etappe te zeggen?

  Wout van Aert spaarde zich gisteren niet voor de etappe van vandaag, maar zijn conditie is schijnbaar zo goed dat dat geen probleem zou mogen zijn. "Ik hoop dat de kopmannen veilig blijven en dat ik op het einde mijn kans mag gaan. Door de wind in de Rhônevallei zal de finale extra zwaar zijn."

   

  Van Aert ging gisteren vlot over de tongen na zijn imposante kopbeurt op de slotklim. "Ik was tevreden over mijn benen en hoe we het als ploeg gedaan hebben."

   

  "Veel mensen hadden dat niet verwacht van mij op zo'n slotklim, maar ik heb intussen al vertrouwen in mijn benen bergop. Ik ben niet bezig geweest met na de rit alle berichten over mij te lezen. Ik hecht meer waarde aan wat er in het peloton gezegd wordt dan op de sociale media."

  Van Avermaet: "Gisteren in de finale heb ik me gespaard voor vandaag"

  Greg Van Avermaet hield zich gisteren in de finale wel wat in met het oog op de rit van vandaag. "Ik hinkte wat op 2 gedachten. Ik had er misschien nog iets langer kunnen aanhangen, maar op 3 kilometer van het einde lag het tempo zo hoog dat ik wist dat ik niet meer zou meedoen voor de overwinning. Ik heb me rechtgezet en gespaard voor vandaag."

   

  "Het is een loper naar de finish toe en daar zullen de benen iets makkelijker antwoorden dan bij een hectische finale die vlak is. We hebben ook al enkele zware etappes  achter de rug."

   

  "Als ik een finish zou mogen uittekenen, zou ik het anders doen, maar jongens als Matteo (Trentin) en ik krijgen niet zoveel kansen. Het gevoel is alvast goed."

  Stuyven: "Wat chaos in de finale mag wel voor mij"

  Bij Trek-Segafredo gingen ze in sprint 1 voor Pedersen, sprint 2 voor Theuns en vandaag is het voor Jasper Stuyven. "Ik had voor de Tour al aangegeven dat ik het liefst de lastige sprints zou doen. Dan is de kans groter op een mooi resultaat."

   

  "Op papier is het een mooie aankomst. In Polen reed ik ook een mooi resultaat op een soortgelijke finish. Het zal ook wat chaos zijn in de finale, dat mag wel voor mij. Maar alles zal wel moeten meevallen."

   

  Trek blijft dus vasthouden aan zijn rotatiesysteem, waar Tom Boonen in Vive Le Vélo nogal cynisch over deed. Stuyven en Theuns reageerden met een filmpje met de tekst "Dag 4 op Chirokamp". "Dat was geen sneer naar Tom. Iedereen heeft zijn opinie."

   

  "De ploeg heeft het altijd zo gedaan. In de Vuelta werd Edward 2e in de eerste sprint en werkte hij daarna voor John (Degenkolb). Maar in de  Tour wordt dat allemaal uitvergroot. De buitenwereld maakt er een groter probleem van dan wij."

  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1/>Brest - Landerneau197.8 kmAlaphilippeAlaphilippe
  2/>Perros-Guirec - Mûr-de-Bretagne183.5 kmvan der Poelvan der Poel
  3/>Lorient - Pontivy182.9 kmMerliervan der Poel
  4/>Redon - Fougères150.4 kmCavendishvan der Poel
  5Changé - Laval27.2 kmPogacarvan der Poel
  6/>Tours - Châteauroux160.6 kmCavendishvan der Poel
  7/>Vierzon - Le Creusot249.1 kmMohoricvan der Poel
  8/>Oyonnax - Le Grand-Bornand150.8 kmTeunsPogacar
  9/>Cluses - Tignes144.9 kmO'ConnorPogacar
  10/>Albertville - Valence190.7 kmCavendishPogacar
  11/>Sorgues - Malaucène198.9 kmvan AertPogacar
  12/>Saint-Paul-Trois-Châteaux - Nîmes159.4 kmPolittPogacar
  13/>Nîmes - Carcassonne219.9 kmCavendishPogacar
  14/>Carcassonne - Quillan183.7 kmMollemaPogacar
  15/>Céret - Andorra la Vella191.3 kmKussPogacar
  16/>El Pas de la Casa - Saint-Gaudens169 kmKonradPogacar
  17/>Muret - Col du Portet178.4 kmPogacarPogacar
  18/>Pau - Luz Ardiden129.7 kmPogacarPogacar
  19/>Mourenx - Libourne207 kmMohoricPogacar
  20Libourne - Saint-Émilion30.8 kmvan AertPogacar
  21/>Chatou - Parijs108.4 kmvan AertPogacar