Kim Clijsters na verlies: "Met voorsprong mijn beste match van het jaar"

  Kim Clijsters verbijt de ontgoocheling.

  Kim Clijsters heeft ook haar 3e officiële wedstrijd sinds haar comeback niet kunnen winnen. Toch was ze positief na haar nederlaag in de 1e ronde van de US Open. "Ik miste wat scherpte, maar ik heb ervan genoten weer op de baan te staan. Dit verlies kan ik wel plaatsen", zegt de 37-jarige Clijsters.

  Tegen Jekaterina Alexandrova schoot Kim Clijsters uitstekend uit de startblokken, maar die prima start kon ze niet lang genoeg doortrekken om te winnen. "Ik speelde agressief en serveerde goed. Ik heb geprobeerd om haar uit haar spel te halen", vertelt Clijsters over de wedstrijd.

   

  "Ik heb mijn kansen gehad in de tweede set en zelfs nog in het begin van de 3e set. Maar dan begon zij beter op te slaan en ze maakte ook minder fouten. Haar vertrouwen groeide en ze raakte de bal goed. Zo kwam ik steeds meer onder druk. Ik heb alles gegeven. Ik was niet vermoeid in het slot, ik miste wat scherpte om me uit die situatie te redden."

   

  "Van de 3 officiële matchen die ik dit jaar gespeeld heb, was dit met voorsprong de beste. Dit was een stap in de goeie richting", vindt Clijsters. "Het is een proces. Dat is wat ik mezelf voorgenomen heb toen ik aan deze uitdaging begon: het wordt heel hard werken en nederlagen horen erbij."

  Roland Garros? Dat kan ik nog niet zeggen. Ik ben langer dan normaal weg geweest van mijn kinderen en ik kijk er ook wel naar uit om wat tijd thuis door te brengen.

  Kim Clijsters

  "Ik kan nu op een meer volwassen manier terugkijken op deze nederlaag dan 10 jaar geleden. Ik kan dit wel plaatsen. Dat is positief. Alexandrova is een heel goeie speelster en ik denk dat we mooi tennis getoond hebben."

   

  "En het was leuk om hier weer op de baan te staan. Ik koester zoveel mooie herinneringen aan deze plek. Ik heb er echt naar uitgekeken om hier opnieuw te kunnen spelen. Het was een andere beleving dan normaal, maar ik heb ervan genoten."

   

  Zien we Clijsters binnenkort ook in actie op Roland Garros? "Dat kan ik op dit moment nog niet zeggen. Het is een rare periode geweest en door eventuele quarantaines is het moeilijk plannen. Ik ben ook langer dan normaal weg geweest van mijn kinderen. Ik kijk er ook wel naar uit om wat tijd thuis door te brengen."