Juventus opent over 2 weken in Serie A tegen Sampdoria, daarna Roma en Napoli

  Juventus veroverde 9 titels op een rij, maar door een slechte CL-campagne moest coach Sarri opstappen voor Pirlo.

  De Serie A heeft vandaag zijn speelschema voor 2020-2021 bekendgemaakt: 9-voudig titelverdediger Juventus begint in het weekend van 19 en 20 september thuis tegen Sampdoria. Inter en Atalanta, de nummers 2 en 3 van de vorige competitie, beginnen een week later, omdat ze Europees nog lang in de running waren.

  Het wordt een pittig begin voor de nieuwe Juve-coach Andrea Pirlo. Na de match tegen de ploeg van Claudio Ranieri moet Juventus op speeldag 2 uit naar Roma en ontvangt het een week later Napoli. 

   

  Inter en Atalanta beginnen een week later aan de competitie. Hun duels van de eerste speeldag, respectievelijk tegen Benevento en Lazio, worden op een later tijdstip gespeeld. Het begin van Inter is evenwel ook niet van de poes: het begint op speeldag 2 thuis tegen Fiorentina, waarna Lazio uit en Milan "thuis" volgen.

  Andere interessante duels op speeldag 1: het Milan van Alexis Saelemaekers en Zlatan Ibrahimov krijgt Bologna op bezoek, Napels en Dries Mertens beginnen op Parma.

   

  De clashes tussen Inter en Juventus zijn voor 2021: op 17 januari in San Siro en op 16 mei in Turijn. Die laatste datum is de voorlaatste speeldag. Op 23 mei kent de Serie A zijn beslag.