Val dwingt virtuele bergkoning Anthony Perez tot opgave

  Voor Anthony Perez zit de Tour er al op.

  De 3e Touretappe is op een flinke ontgoocheling uitgedraaid voor Anthony Perez. Na een pittige strijd met zijn landgenoot Benoit Cosnefroy leek de 29-jarige Fransman van Cofidis op weg naar de bolletjestrui, maar een val gooide roet in het eten. Perez moet de Tour verlaten, hij heeft een ribbreuk en een klaplong opgelopen.

  Anthony Perez begon aan de derde etappe met evenveel punten als Benoit Cosnefroy (AG2R La Mondiale), de leider in het bergklassement. Perez koos vandaag resoluut voor de aanval, maar kreeg ook Cosnefroy mee. 

  Perez nam twee bergjes voor zijn rekening en snoepte zo virtueel de bollentrui af van Cosnefroy. Op Col des Lèques graaide Cosnefroy wel nog een puntje mee, maar Perez bleef wel leider met 1 punt voorsprong.

   

  Maar in de afdaling van de Col de Lèques liep het fout voor Perez. Na een lekke band probeerde hij het peloton weer bij te halen, maar hij kwam ten val. Volgens zijn team zou hij tegen een ploegauto gebotst zijn die bruusk remde.

   

  De gevolgen waren in elk geval desastreus, de Tour van Perez zit er meteen op. Na onderzoek in het ziekenhuis blijkt dat Perez een ribbreuk opgelopen heeft. Daarnaast heeft hij ook een longkneuzing en een klaplong. Ook zijn rug en zijn linkerknie zijn geraakt.

   

  Perez zal minstens 6 weken buiten strijd zijn. Hij is al de vierde renner die de strijd staakt in deze Ronde van Frankrijk. Eerder gaven ook John Degenkolb, Philippe Gilbert en Rafael Valls er de brui aan.

  Perez en Cosnefroy knokken voor de bolletjestrui:

  Cosnefroy wenst Perez een spoedig herstel: