Kicker roept Lewandowski uit tot "Speler van het Jaar" in Duitsland

    Lewandowski won met Bayern de treble dit jaar.

    Bayern-aanvaller Robert Lewandowski is de "Speler van het Jaar" in Duitsland voor het Duitse voetbalblad Kicker. In een poll onder sportjournalisten kreeg de doelpuntenmachine van Bayern München 276 stemmen. Daarmee haalde de Pool het ruim voor teamgenoten Thomas Müller (54 stemmen) en Joshua Kimmich (49 stemmen).

    Lewandowski, die met Bayern de treble veroverde (kampioen, beker, Champions League), wint de verkiezing voor het eerst. Hij volgt op de erelijst Marco Reus van Borussia Dortmund op. De 32-jarige Pool is de eerste buitenlandse winnaar sinds Kevin De Bruyne in 2015.


    "Ik ben hier heel trots op. Elk jaar verwacht men meer van mij en telkens probeer ik mezelf te overtreffen. Ik heb hard gewerkt om dit te kunnen presteren", reageerde Lewandowski, die topschutter werd in de Bundesliga (34 goals), Champions League (15 goals) en DFB-Pokal (6 goals).


    Niet alleen met Lewandowksi, maar ook met Hansi Flick als beste trainer viel Bayern München in de prijzen. De Deense Pernille Harder (Wolfsburg) werd uitgeroepen tot beste speelster.