Ga naar de inhoud

Sander Armée zorgt alvast voor Lotto-zege op Franse bodem: "Mooi"

Sander Armée heeft de ochtendrit in de Ronde van Poitou-Charentes (2.1) op zijn naam gebracht. De 34-jarige Belg van Lotto-Soudal was de laatste overlever van een vlucht met z'n drieën en bleef net uit de greep van het peloton. De Fransman Arnaud Démare, die rit 1 en 2 won, blijft leider.

Beelden van de finish:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Armée: "Weer een mooie zege"

Armée trok samen met ploegmaat Harm Vanhoucke, leider in het bergklassement, en de Spanjaard Jon Irisarri Ricon op pad. Van hun voorsprong van 2,5 minuut bleef niet veel over: alleen Armée hield het vol met enkele seconden voorsprong op de Italiaan Luca Mozzato en de Colombiaan Alvaro Hodeg.

 

Armée is geen veelwinnaar: in 2015 won hij de Heistse Pijl, in 2017 een rit in de Vuelta. "Ik win niet vaak, maar als ik win zijn het altijd wel mooie overwinningen", reageerde hij. "Harm en ik zijn er van bij de start ingevlogen", begon Armée zijn relaas. "We kregen de Spanjaard Irisarri mee in de ontsnapping. Het was een korte etappe van 98 kilometer, dus het plan was om zo hard mogelijk te trappen en dan te kijken waar het schip strandt."

 

"Onderweg sprokkelde Harm ook belangrijke punten voor het bergklassement. We kregen nooit veel voorsprong, maar konden die 2 minuten wel verrassend goed behouden. Met nog 30 kilometer voor de boeg passeerden we een laatste keer aan de finish. Op dat momenten begonnen we echt in de ritzege te geloven."

 

"Ik wist dat het peloton op het vlakke sneller dan ons reed, maar op de vele klimmetjes reden we een erg strak tempo. Ik voelde me best nog wel goed in de finale. Harm en ik besloten dan om de beurt te demarreren, maar de Spanjaard bleek sterker dan ik verwachtte. Onder de vod van de laatste kilometer had ik gelukkig nog een cartouche over. Ik sloeg een kloof op een lastig stuk en hield een paar seconden over op het sprintende peloton. Zo kon ik toch nog even genieten in de laatste hectometers."

 

"Meestal rijd ik in dienst van de ploeg. Als ik dan eens de kans krijg om voor een overwinning te gaan, doet het enorm veel deugd om het te kunnen afmaken. Ik win niet vaak, maar als ik win zijn het altijd wel mooie overwinningen."

 

Vanmiddag staat er tussen Futuroscope en Jaunay-Marigny nog een chronorit van 22,5 km op het programma.

Cerny is de sterkste tijdrijder

De tijdrit in de namiddag was een prooi voor Josef Cerny. De Tsjech van CCC was de snelste over 22,5 kilometer.

 

Cerny werd vorige week al Tsjechisch kampioen tijdrijden.

 

Voor CCC is dit wel min of meer de eerste zege van het seizoen, na de Tsjechische en Poolse (Kamil Gradek) tijdrittitels. 

 

Cerny trekt als leider naar de slotdag van zondag. Het verschil met Arnaud Démare, vanmiddag 3e in de tijdrit, bedraagt amper 1 seconde.

Meer beelden van de koers:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.