Florian Sénéchal laat Deceuninck-Quick Step glimlachen in de Druivenkoers

  Sénéchal kwam solo over de finish in Overijse.

  De Druivenkoers in Overijse is een prooi geworden voor Florian Sénéchal, de Franse beer van Deceuninck-Quick Step. Hij nam in de laatste kilometers afscheid van medevluchter Dries De Bondt (Alpecin-Fenix). Mathieu van der Poel won enkele seconden later de sprint van het peloton.

  Alpecin-Fenix (Mathieu van der Poel) en Deceuninck-Quick Step (Davide Ballerini) zetten de koers in het laatste wedstrijduur helemaal naar hun hand.

   

  De sterke blokken stuurden met Dries De Bondt en Florian Sénéchal luitenanten naar de kop van de koers. Ook onder meer Jelle Wallays (Lotto-Soudal) en Loïc Vliegen (Circus-Wanty Gobert) haakten hun wagonnetje aan.

   

  In de voorlaatste ronde wilde Mathieu van der Poel de oversteek maken. De Nederlandse kampioen gooide iedereen los, op Davide Ballerini na.

   

  De Italiaan kon of wilde niet overnemen en het duo werd weer ingerekend. Dat gaf De Bondt en Sénéchal de gelegenheid om hun eigen kans te wagen en het duo nam afscheid van hun medevluchters.

   

  Op de laatste passage van de Schavei-helling opende De Bondt voorzichtig, maar Sénéchal nam gezwind over.

   

  De Fransman trok door en soleerde naar de zege in Overijse. Enkele seconden later won Van der Poel de pelotonsprint voor Ballerini.

   

  Na alle pech van de voorbije weken is dit een opsteker voor de ploeg van Patrick Lefevere.

  Herbekijk de ontknoping:

  De reacties van het podium:

  • Florian Sénéchal (1e): "Ik wist dat Dries snel was en daarom viel ik aan. Ik had niets te verliezen en gaf alles. Dat is goed uitgedraaid. Deze zege doet deugd na alle pech deze maand. Dit geeft de ploeg moed."
  • Dries De Bondt (2e): "Het was een lastige wedstrijd. De ploeg vroeg me om aan de boom te schudden. Ik had alleen Sénéchal mee en dat was een droomscenario, want ik wist dat hij zou meerijden. Maar hij was beter dan ik. Aan de voet van de Schavei verloor ik even mijn kalmte, want ik zag de rest komen. Ik had te veel zenuwen. Ik ging zelf en liep op een counter. Ik had moeten durven te gokken, maar ik mag tevreden zijn. Het was al even geleden dat ik nog voor de zege had gekoerst. Hopelijk heb ik de smaak te pakken."
  • Mathieu van der Poel (3e): "Ik had geen superdag. Ik was goed, maar net niet goed genoeg om naar de kopgroep te rijden. Ik had vrij snel gezegd dat we de kaart van Dries zouden trekken. De 3e plaats was het hoogst haalbare. Met z'n tweeën op het podium is ook mooi."
  Uitslag Druivenkoers (1.1)
  1. Florian Sénéchal (Fra) 195 km in 4u37'32"
  2. Dries De Bondt op 8"
  3. Mathieu van der Poel (Ned) 15"
  4. Davide Ballerini (Ita)  
  5. Sean De Bie  
  6. Gianni Vermeersch  
  7. Amaury Capiot  
  8. Nick van der Lijke (Ned)  
  9. Jasper Philipsen  
  10. Michael Schwarzmann (Dui)  

  Van der Poel viel aan, maar geraakte niet tot bij de kopgroep:

  De reacties van de mannen op het podium: