Anderlecht en Wullaert leggen meteen concurrent Standard over de knie

  Twee doelpunten van Toloba schenken Anderlecht de 3 punten tegen Standard Fémina.

  Anderlecht heeft de topper tegen Standard op de openingsspeeldag in de Women Super League gewonnen. Met aanwinst Tessa Wullaert in de basis maakte de thuisploeg in de tweede helft het verschil dankzij twee doelpunten van Toloba.

  Doelpunten:

  • 56': 1-0 Mariam Toloba
  • 86': 2-0 Mariam Toloba

  Titelverdediger Anderlecht stond op de openingsspeeldag van de Women Super League meteen voor een topper van formaat, tegen titelconcurrent Standard Fémina. Steraanwinst Tessa Wullaert mocht in de basis bij de thuisploeg proberen haar ex-team opzij te zetten.

   

  In de eerste helft begonnen beide ploegen wat afwachtend. Anderlecht toonde haar technisch vermogen, Standard plaatste daar een stevige organisatie tegenover. Na een tactische eerste helft vielen er nog geen doelpunten te noteren. Die vielen gelukkig wel na de rust.

   

  In minuut 56 was het de ingevallen Mariam Toloba die goed werd vrijgespeeld op links en de kans ook beheerst afwerkte. Met de voorsprong op zak nam Anderlecht de bovenhand, met een erg aanwezige en hard werkende Wullaert.

   

  Vijf minuten voor tijd zorgde opnieuw Toloba voor de bevrijdende 2-0, op aangeven van de jonge Teulings. Een droomstart voor de dames van coach Wachel, dat samen met Genk, Zulte Waregem en Club Brugge met 3 punten de leiding neemt in de stand.

  Reacties na Anderlecht-Standard:

  • Tessa Wullaert (Anderlecht): "Ik ben tevreden van onze wedstrijd. Het begin was moeilijk. Het was ook wel wat de stress: de eerste wedstrijd van het seizoen en meteen op televisie en in een groot stadion. Maar we speelden ook tegen een sterke tegenstander. Ze hebben ons goed vastgezet en vonden moeilijk de oplossing. Maar onze wissels hebben het verschil gemaakt. Het waren twee mooie doelpunten en ik hoop dat we propaganda voor het vrouwenvoetbal gemaakt hebben. We hebben veel kwaliteit in deze ploeg. Als we op ons best zijn zie ik geen enkele ploeg ons verslaan."
  • Mariam Toloba (Anderlecht): "Ik ben blij dat ik het team heb kunnen helpen. Het is knap hoe we vandaag gewonnen hebben en mooi dat we hier in het Lotto Park kunnen spelen. Ik kom nog maar net uit een blessure dus begrijp dat ik op de bank moest beginnen. Maar dan doet het extra deugd om zo in te vallen. We hebben een heel sterke kern, de plaatsjes zijn duur. Tessa Wullaert? Ze brengt kwaliteit en ervaring in de ploeg. Het is ook een knokker, we kunnen allemaal nog van haar leren."