Porte en Mollema kopmannen Trek, "maar Stuyven en Theuns krijgen ook kansen"

  Kunnen Jasper Stuyven en Edward Theuns voor een ritzege gaan?

  Trek-Segafredo trekt met 2 Belgen - Jasper Stuyven en Edward Theuns - naar de Tour de France. Voor het klassement wordt vooral gekeken naar Bauke Mollema en Richie Porte, die allebei op een plaats in de top 10 mikken.

  Richie Porte en Bauke Mollema hebben al vele oorlogen uitgevochten in de Tour de France. Allebei eindigden ze al in de top 10 en dat lijkt ook nu weer de ambitie.

   

  "Ik wil niet alleen voor een klassement gaan, maar ook voor ritzeges", klinkt Mollema ambitieus. "In de eerste week zijn er al een paar bergritten, dus als de vorm goed is, kan ik daar al meespelen."

   

  Als Trek de gevaarlijke eerste week heeft overleefd, krijgen jongens als Jasper Stuyven en Edward Theuns hun kans. "Er zullen veel ritten zijn waar de vlucht het zal halen en we proberen hen daarin te krijgen. In de tweede week liggen er heel wat kansen voor de klassieke renners", zegt ploegleider Kim Andersen.

  Trek-Segafredo voor de Tour

  • Niklas Eg (Den)
  • Kenny Elissonde (Fra)
  • Bauke Mollema (Ned)
  • Mads Pedersen (Den)
  • Richie Porte (Aus)
  • Toms Skujins (Let)
  • Jasper Stuyven
  • Edward Theuns