Gunt Deense bondscoach Genk-speler Maehle debuut tegen België?

  De Deen Joakim Maehle, speler bij Genk, wordt voor het eerst opgeroepen voor de Deense nationale ploeg.

  De eerste speeldag van de UEFA Nations League komt stilaan dichterbij. Denemarken maakte vandaag de selectie bekend voor de thuismatchen tegen België en Engeland. Joakim Maehle van Genk kan er zijn debuut maken. 

  De Rode Duivels spelen op zaterdag 5 september het eerste Nations League-duel tegen Denemarken. De Deense bondscoach Kasper Hjulmand deelde zijn selectie voor de thuisduels tegen België en Engeland.

   

  Voetballiefhebbers van de Belgische competitie herkennen de naam van Joakim Maehle (Genk). De 23-jarige verdediger kan zijn debuut maken tegen de Rode Duivels. Ook Anders Christiansen (ex-Gent) en Hendrik Dalsgaard (ex-Zulte Waregem) zijn geselecteerd voor de kern.

   

  Verder bestaat de selectie ook uit enkele voetballers van Europese topploegen. De Deense sterspeler Christian Eriksen stond tijdens de finale in de Europa League nog op het veld voor Inter Milaan. 

   

  Kapitein Simon Kjaer speelt bij AC Milan. En dan hebben we nog Andreas Christensen (Chelsea), Kasper Schmeichel (Leicester City), Pierre-Emile Højbjerg (Tottenham), Thomas Delaney (Borussia Dortmund) en Martin Braithwaite (FC Barcelona).

  Dinsdagmiddag om 13 uur mogen we de selectie van Belgisch bondscoach Roberto Martinez verwachten. 

  En ook tijdens het EK van 2021 zal Denemarken een tegenstander zijn van ons land.

  De volledige selectie van het Deens nationaal team: