Met de bus naar het EK in Plouay: "Een busreis zoals vroeger op school"

  De Tour-deelnemers in de Belgische selectie reizen woensdagavond al door naar Nice.

  Volgende week staan de Europese kampioenschappen op het programma (maandag tijdrit bij de mannen elite, woensdag de wegrit). Door het coronavirus moet een flinke logistieke puzzel gelegd worden. De verplaatsing wordt door de Belgische selectie met de bus gemaakt.

  Geen vliegreis voor de Belgische selectie naar het EK wielrennen in het Franse Plouay, maar wel een tripje met de bus van 800 kilometer.

   

  "We vertrekken maandag", vertelde Oliver Naesen woensdag na de slotrit in de Ronde van Wallonië. "Voor een lange reis met de bus om dan op woensdag het EK te rijden. Een busreisje, zoals vroeger op school", lachte de renner van AG2R.

   

  De nieuwe datum, locatie en nog steeds de dreiging van het coronavirus zorgen voor kopzorgen. "Het vraagt deze keer toch iets meer organisatie", aldus bondscoach Rik Verbrugghe.

   

  "Het was heel moeilijk om renners vrij te krijgen van hun ploegen, vooral diegenen die in de Tour starten. Gelukkig heeft de organisatie woensdagavond na het EK een charter ingelegd zodat de Tourrenners op tijd in Nice kunnen zijn." Geen busreis dus naar Nice, zo'n 1.300 kilometer van Plouay.

   

  "Het deelnemersveld ken ik nog niet helemaal", vertelde Oliver Naesen nog over het EK. "Door COVID-19 verandert het ook voortdurend wie wel en niet mag starten als hij uit een bepaalde zone komt."

   

  "Ik weet op dit moment alleen dat wij een sterke ploeg hebben en dat Mathieu van der Poel er ook bij zal zijn."

   

  De Belgische selectie bestaat uit Victor Campenaerts, Xandro Meurisse, Oliver Naesen, Jasper Philipsen, Jasper Stuyven, Greg Van Avermaet, Sep Vanmarcke en Otto Vergaerde.

   

  Het EK wordt op woensdag 26 augustus gereden en telt 177 km. De wedstrijden zijn live te volgen en te bekijken bij Sporza.