Openingsmanche Wereldbeker alpineskiën gaat door achter gesloten deuren

  Skiërs moeten voor elke wedstrijd een negatieve coronatest kunnen voorleggen.

  De openingsmanche van de nieuwe Wereldbeker alpineskiën gaat achter gesloten deuren door. In Sölden (Oostenrijk) zal ook met clusters gewerkt worden om contact zoveel mogelijk te vermijden.

  Op 17 en 18 oktober staat in Sölden, Oostenrijk, de eerste manche van de Wereldbeker plaats. Ook daar nemen ze het zekere voor het onzekere wegens de wereldwijde coronacrisis. 

   

  Het Oostenrijkse organisatiecomité maakte vandaag bekend dat alles achter gesloten deuren zal doorgaan. Vorig seizoen werd op 12 maart de Wereldbeker nog vroegtijdig stopgezet.

   

  Ze werken bovendien met 4 'clusters' die autonoom blijven en geen direct contact zullen hebben met elkaar. Het gaat om atleten/trainers, organisatie, media en en klein aantal genodigden. 

  FIS maakt coronaprotocol bekend

  De Internationale Skifederatie (FIS) maakte meteen ook haar coronaprotocol bekend voor het nieuwe seizoen. Voor elke wedstrijd moeten alle skiërs een negatieve coronatest van binnen de drie of vier dagen kunnen voorleggen. 


  Ter plaatse wordt er opnieuw om de drie à vier dagen getest. Bij een positieve test moet de atleet in quarantaine gaan en zullen alle personen met wie hij of zij contact had in isolatie moeten gaan. Dit tot ze een negatieve coronatest kunnen voorleggen. 


  De FIS deelde tot slot nog mee dat een test naar antilichamen tegen COVID-19 werd toegevoegd aan de antidopingcontroles. Als blijkt dat een atleet het virus eerder al opliep en nadien imuniteit vertoont, zal hij of zij niet meer verplicht zijn om andere coronatesten te ondergaan.