Iran weigert 6 miljoen te betalen aan Wilmots en stapt naar het TAS

  De Iraanse voetbalbond is niet van plan om de 6 miljoen schadevergoeding die de FIFA heeft opgelegd aan ex-bondscoach Marc Wilmots te betalen. "We zullen alle mogelijke rechtsmiddelen aanwenden om bij het TAS ons gelijk te halen", zegt de Iraanse minister van Sport.

  Marc Wilmots en Iran gingen in december na amper een halfjaar en 4 kwalificatiewedstrijden al uit elkaar. Volgens de voormalige bondscoach van de Rode Duivels was de Iraanse bond zijn contractuele verplichtingen niet nagekomen.

   

  De Wereldvoetbalbond volgde Wilmots hierin en verplichtte Iran om een schadevergoeding van 6 miljoen euro te betalen. Dat hoge bedrag zorgde voor een storm van verontwaardiging in Iran.

   

  Massud Soltanifar, de Iraanse minister van Sport, wil er nu dan ook alles aan doen om er nog vanonder te muizen. "Het verdict van de FIFA is oneerlijk. Samen met een team van experts zullen we alle mogelijke rechtsmiddelen aanwenden om gelijk te krijgen bij het Internationaal Sporttribunaal TAS."