Van Avermaet: "Kilometers in Wallonië zullen van pas komen in de Tour"

  Zondag gaat in Soignies de Ronde van Wallonië van start. Greg Van Avermaet is blij om na 7 jaar nog eens aan de start te staan van de ronde die hij in 2011 en 2013 al won: "Ik hoop nog enkele fijne herinneringen toe te voegen."

  Greg Van Avermaet start met ambitie in de Ronde van Wallonië. De kopman van CCC won de edities van 2011 en 2013 en wil na 7 jaar afwezigheid opnieuw goed voor de dag komen.   

   

  "Ik ben heel blij dat ik opnieuw aan de start sta van de Ronde van Wallonië", laat hij optekenen door zijn team. "Het is al lang geleden dat ik hier nog eens gekoerst heb, maar ik heb hier goede herinneringen. "

   

  "Het is altijd fijn om te koersen op eigen bodem, vooral voor een rittenkoers, want die opportuniteit krijg ik niet vaak tijdens een 'normaal' seizoen."   

  Van Avermaet pakte al tweemaal de eindzege in Wallonië, in 2011 en 2013.

  Op zeges jagen en trainen voor de Tour

  Van Avermaet won al tweemaal het eindklassement en pakte al vijf ritzeges in de Ronde van Wallonië. Sindsdien reed hij telkens de Tour, maar door de nieuwe kalender is hij er dus wel terug bij.


  "Ik hoop opnieuw wat fijne herinneringen toe te voegen", zegt Van Avermaet. "We starten hier met een sterk team, maar ik besef tegelijkertijd dat het deelnemersveld ook sterk is, zoals dat het geval was in alle wedstrijden sinds de herstart van het seizoen."


  "Ik zou graag een goed resultaat neerzetten en uiteraard, het spreekt voor zich dat de koerskilometers die ik hier opdoe goed van pas zullen komen in de Tour de France."   

  "Ik zou graag een goed resultaat neerzetten en uiteraard, het spreekt voor zich dat de koerskilometers die ik hier opdoe goed van pas zullen komen in de Tour de France."   

  Greg Van Avermaet

  U kunt vanaf zondag elke rit in de Ronde van Wallonië met livestream bekijken bij Sporza.