Persoon clasht met Taylor in aanloop naar rematch: "Ze zal weer weglopen"

  Persoon verloor vorig jaar de controversiële kamp tegen Taylor in New York.

  Binnen een dikke week kampt Delfine Persoon haar langverwachte rematch tegen Katie Taylor in het Engelse Brentford. Doel: de titel van onbetwiste wereldkampioen bij de lichtgewichten veroveren. Tijdens een dubbelinterview met beide bokssters toonde Persoon zich opnieuw scherp voor Taylor: "Ze vecht niet, ze loopt weg."

  Afgelopen zomer stond Delfine Persoon voor de match van haar leven in New York. De West-Vlaamse boksster kampte tegen de Ierse Katie Taylor om de titel van onbetwiste wereldkampioene bij de lichtgewichten, maar na een controversiële beslissing van de jury in het voordeel van Taylor moest Persoon met lege handen afdruipen.

   

  De roep om een rematch klonk al snel en meer dan een jaar na datum is het volgend weekend dan eindelijk zo ver. In aanloop naar de langverwachte rematch organiseerde boksmagnaat Eddie Hearn afgelopen weekend een dubbelinterview via Zoom tussen  Persoon en Taylor, waarbij Persoon de scherpe woorden niet schuwde.

  Persoon druipt af in tranen na haar verloren kamp tegen Taylor.

  Persoon: "Taylor wil geen mooi gevecht, ze zal weglopen"

  "We hebben het gevecht allemaal wel meerdere malen herbekeken", vertelde Persoon. "Katie beweert dat ze genoeg deed om die kamp te winnen, maar dat is niet zo. Als we rondes hadden van drie minuten was ik in het voordeel geweest. Ik weet dat ze geen drie minuten per ronde het gevecht zou aangaan, ze zou weglopen."


  "Tijdens onze vorige kamp hield ze me continu vast", gaat Persoon verder. "In een ander land zou de scheidsrechter tussenbeide komen of een punt aftrekken, maar er werd niets gezegd. In de vierde ronde riep haar coach zelfs dat ze mijn armen moest vastgrijpen. Taylor slaat, loopt weg en grijpt me dan vast. Dat is niet een gevecht dat de mensen willen zien."


  Persoon hoopt volgende week een andere Taylor in de ring te treffen. "Ik hoop gewoon dat ze een mooi gevecht wil, twee boksers die ervoor gaan waarbij de beste wint. Laten we tonen dat vrouwen ook een spectaculair gevecht kunnen hebben. Maar ik denk dat ze dat niet zal doen. Ze zal weglopen."

  Taylor slaat, loopt weg en grijpt me dan vast. Dat is niet een gevecht dat de mensen willen zien.

  Delfine Persoon

  Promotor Eddie Hearn: "Taylor kookte vanbinnen"

  Taylor reageerde kalm op de aantijgingen van Persoon aan haar adres. "Ik zal gewoon vechten op de manier die voor mij het gunstigste is. Dat noemen ze niet weglopen, dat is gewoon boksen. Sommigen zeggen hetzelfde over Floyd Mayweather, maar dat gaat niet over weglopen, dat gaat over vaardigheid."


  Moderator Eddie Hearn, die naast boksorganisator ook promotor is van Taylor, reageerde achteraf nog op het interview. "We zijn het gewoon dat Katie heel cool is, maar ik voelde dat ze kookte vanbinnen.  Ze wil dit gevecht echt winnen. De kamp in Madison Square Garden vorig jaar was één van de beste die ik ooit zag."

  Een zwalpende Taylor werd in de laatste ronde gered door de bel.

  Persoon: "Het mag een uitputtingsslag worden"

  Ondertussen legt Persoon in haar club in Lichtervelde de laatste hand aan haar voorbereiding op de kamp tegen Taylor. In een interview met WTV vertelt ze dat ze klaar is voor de kamp.

   

  "Ik weet dat ik niet minder ben dan zij. Technisch is ze misschien een betere boksster, maar uiteindelijk gaat het over fysiek en mentaal de sterkste zijn. Het zijn 10 rondes, het is profboksen en geen amateurboksen. Daarin moet ik niet onder doen voor haar."

   

  "Voor mij mag het een uitputtingsslag worden, want fysiek voel ik me nog sterker dan vorige keer. Hopelijk gaan we er beide voor en zal de beste winnen. Als ik op een correcte manier verlies en zij was beter, dan kan ik dat een plaats geven."

  VIDEO: Bekijk het dubbelinterview met Persoon en Taylor (Engels)