Thomas Meunier hangt de vuile was van PSG buiten: "Ondankbaar en laf"

Tussen Meunier en zijn voormalige werkgever zit er meer dan een haar in de boter.

Een vechtscheiding zullen we het (net) niet noemen, maar Thomas Meunier heeft de deur van PSG toch met een bittere nasmaak dichtgetrokken. Meunier wilde dolgraag nog met zijn voormalige Franse werkgever aantreden in de Champions League, maar schetst hoe er geen witte rook kwam.

Woensdag begint de Final 8 van de Champions League in Lissabon. PSG neemt het in zijn kwartfinale op tegen Atalanta Bergamo, maar rekent niet op Thomas Meunier.

 

De 28-jarige Rode Duivel trok enkele weken geleden naar Borussia Dortmund, maar hoopte nog vurig op een tijdelijke verlenging bij PSG. Op die manier had hij nog kunnen aantreden in de Franse bekerfinales en in de Champions League, maar een deal sprong ergens tussen Dortmund en Parijs af.

 

"Ik ben bij Dortmund bijna gaan smeken om me nog te laten spelen met PSG", doet Meunier zijn versie van het verhaal bij de RTBF. 

 

"Aan de telefoon vroeg Leonardo (sportief directeur van PSG) me of ik nog klaar was om in de Champions League te spelen. 100 procent, heb ik hem geantwoord. Ik wilde bij de groep zijn en mijn laatste momenten bij PSG zo intens mogelijk beleven."

 

Maar om die wens in vervulling te laten gaan, moest er op clubniveau een akkoord gevonden worden tussen PSG en Dortmund. En daar knelde het schoentje.

 

Meunier: "Ik lees in de pers dat ik niet wilde verlengen bij PSG, dat het mij niet interesseerde. Qua communicatie is dat toch een beetje ondankbaar."

 

"Dat er geen akkoord werd bereikt tussen de twee clubs, betekent absoluut niet dat ik weigerde om tijdelijk te verlengen. Er was gewoon geen akkoord tussen de clubs. Er kwam dus zelfs geen voorstel."

 

"De eerste stap was een deal tussen PSG en Dortmund, daarna een overeenkomst tussen PSG en mezelf."

 

"De uitlatingen van Leonardo zijn dus niet echt correct. Ik begreep daar vooral dat er niet echt veel zin was om mijn contract nog tijdelijk te verlengen."

Thomas Meunier viseert de sportief directeur van PSG.

"Ik mocht geen fysieke testen meer afleggen op de club"

PSG rekende niet meer op Thomas Meunier, die ook nog eens per brief moest vernemen dat hij tijdens de laatste dagen van zijn contractperiode niet meer welkom was op de club.

 

"Ik mocht er niet meer trainen. Dat vond ik hallucinant. Ik moest zelfs op de hoogte gebracht worden door mijn makelaar, die vertelde dat er een brief was uit Parijs. Dat vond ik toch laf."

 

Waarop Meunier zelf contact zocht met Leonardo: "Op zondag kreeg ik de brief, op maandag waren er fysieke testen."

 

"Maar Leonardo bevestigde dat ik niet meer op de club mocht verschijnen. Ik mocht mijn ploegmaats niet meer zien, want hij wilde niet dat ik bepaalde gedachten in hun hoofd zou inprenten."

 

Meunier kon na de maandenlange pauze uiteindelijk toch nog zijn fysieke testen afleggen, weliswaar als volledige buitenstaander. "Plots lijkt het alsof je aan de pest lijdt, terwijl je net altijd correct bent geweest met de club."

Ik was niet meer welkom bij PSG. Ik mocht mijn ploegmaats niet meer zien, want Leonardo wilde niet dat ik bepaalde gedachten in hun hoofd zou inprenten.

Thomas Meunier