Da Costa Formule E-kampioen, Vandoorne grijpt naast punten

  Antonio Felix da Costa heeft dit seizoen 3 races gewonnen met zijn DS Techeetah.

  Op 2 races van het einde heeft Antonio Felix da Costa (28) zich verzekerd van eindwinst in het Formule E-kampioenschap. Een tweede plaats in race 9 volstond voor de Portugese autocoureur. Voor Stoffel Vandoorne was de manche in Berlijn er een om snel te vergeten. Hij kwam met zijn Mercedes niet verder dan de 12e plaats.

  Met een 20e plaats in de kwalificaties stond Stoffel Vandoorne voor een avondje duwen en trekken. Bijna liep het slecht af toen BMW-rijder Günther crashte, maar onze landgenoot raakte niet betrokken in het incident.

   

  Na een inhaalrace leek Vandoorne nog aanspraak te maken op een plaats in de top 10, het lukte hem net niet. De Belg van Mercedes bleef op de 12e plaats steken. Teammaat De Vries eindigde wel voorin, de Nederlander werd 4e in Berlijn.

   

  Voorin bekroonde Antonio Felix da Costa zijn topseizoen. Daarmee loste hij Techeetah-ploegmaat Vergne af. De Fransman won de race voor Da Costa.

  Uitslag e-prix Berlijn (9e race)
  1. Jean-Eric Vergne (Fra-Techeetah) in 46'24"803
  2. Antonio Felix da Costa (Por-Techeetah) op 0"497
  3. Sébastien Buemi (Zwi-Nissan) 1"392
  4. Nyck de Vries (Ned-Mercedes) 3"791
  5. Oliver Rowland (GBr-Nissan) 5"018
  12. Stoffel Vandoorne (Mercedes) 23"388
  15. Jérôme D'Ambrosio (Mahindra) 23"914

  Woensdag en donderdag zetten de Formule E-coureurs een punt achter het seizoen met nog 2 races in Berlijn. Voor de laatste races krijgen ze een iets uitgebreider en technischer circuit voorgeschoteld op de tarmac van de voormalige luchthaven Tempelhof.