Werder Bremen wil "crisisclausule" in contracten van nieuwe spelers

  Toekomstige Werder-spelers zouden voor een bepaalde periode tot twintig procent minder kunnen verdienen.

  Werder Bremen onderzoekt de mogelijkheid om in de contracten van nieuwe spelers een "crisisclausule" op te nemen. Met die clausule zouden voetballers, bij onvoorziene omstandigheden als de coronacrisis, afzien van een deel van hun loon.

  Frank Baumann, sportief directeur bij Werder, vertelde aan de krant Weser Kurier dat de juridische afdeling van de club werkt aan een regeling waarbij spelers gedurende een bepaalde periode tot twintig procent minder kunnen verdienen.

   

  "Het gaat om pogingen om een clausule op te nemen die de financiële risico's na een onvoorziene gebeurtenissen moet opvangen", zegt Baumann. 

   

  Baumann gaf ook toe dat er nog wat speelruimte zit op het percentage dat een speler van zijn loon zou moeten afstaan. "We zullen zien. Het ene contract kan een vermindering met tien procent bevatten, het andere met twintig procent." 

   

  De sportief directeur van de Bremense club kijkt ook naar de Duitse voetballiga (DFL), die mogelijk met een aanbeveling over de materie komt, omdat het gaat over financiële afspraken tussen clubs en spelers.  

  Werder vermeed dit jaar nipt de de degradatie naar de Duitse tweede klasse.