Milaan-Sanremo zonder Turchino en Capi, ploegen met minder renners aan de start

  Dit jaar krijgen we het traditionele vuurwerk op de Capi niet te zien.

  Op 8 augustus wordt Milaan-Sanremo gereden, maar de lenteklassieker - voor de gelegenheid in de zomer - krijgt een gedaantewisseling. Het parcours wordt op vraag van heel wat gemeenten en steden grondig aangepast. De totale afstand wordt opgetrokken naar 299 kilometer, enkel de finale van zo'n 40 kilometer blijft bewaard.

  Milaan-Sanremo werd door de Internationale Wielerunie UCI en organisator RCS op zaterdag 8 augustus geprikt, maar die datum zorgde al een tijdje voor wrevel.

   

  Heel wat burgemeesters in de provincie Savona wilden hun wegen niet afsluiten voor de koers, aangezien er in die periode veel (toeristisch) verkeer verwacht wordt. Ook het coronavirus baart hen nog steeds zorgen.

  Het kwam vandaag tot een stemming en 13 van de 16 burgemeesters hielden het been stijf voor een passage van de Primavera op hun grondgebied.

   

  De Ligurische kust zal op 8 augustus bijna volledig genegeerd worden. Vanuit Milaan trekt het peloton nu door onder meer Piëmonte en worden de Turchino en de 3 Capi (Mele, Cervo en Berta) geschrapt. 

   

  In Imperia wordt het peloton dan weer op de oorspronkelijke route verwacht.

   

  De Colle di Nava, een klim van zo'n 5 kilometer, is een nieuwkomer en wordt gevolgd door de klassieke finale met de Cipressa en de Poggio, zo weet de organiserende krant La Gazzetta dello Sport.

   

  Na 299 kilometer (in plaats van 291 kilometer) kennen we de winnaar op de Via Roma.

  6 in plaats van 7 renners per ploeg?

  Vanavond maakte de Internationale Wielerunie UCI ook nog bekend dat de deelnemerslijst van deze Milaan-Sanremo een tikkeltje anders dan gebruikelijk zal ogen.

   

  Het aantal renners per ploeg dat aan de start mag staan, wordt verkleind. Wellicht gaat het om een reductie van 7 naar 6 manschappen per ploeg.

   

  Op die manier krijgt de organisator de gelegenheid om nog twee extra ProTeams uit te nodigen zonder de totale omvang van het peloton aan te dikken.

  De nieuwe route: