Marc Brys (OHL): "Worden in gijzeling gehouden door promotiefinale"

  Marc Brys is sinds half juni aan de slag bij OH Leuven.

  Naast de bekerfinale is er dit weekend normaal gezien ook de promotiefinale. Zondag om 19u strijden OH Leuven en Beerschot tegen elkaar voor een plekje in 1A. "Laat maar komen, we hebben er zin in", klinkt het bij OHL-coach Marc Brys.

  "We hebben een goede stage achter de rug", vertelt Marc Brys aan Sporza in de aanloop naar de promotiefinale. OH Leuven moet zondag zonder fans een 1-0-achterstand uit de heenmatch proberen goed te maken.

   

  "Het gaat goed en er zijn weinig spelers geblesseerd. We hebben zin in de match, dus laat maar komen. We zitten nu in de laatste fase van de voorbereiding op de misschien wel belangrijkste match uit de geschiedenis van OHL."

   

  Is het extra leuk dat het tegen Beerschot is? "Het maakt mij eigenlijk echt niet uit tegen wie we spelen", stelt de voormalige coach van de Antwerpse club. "Dat antwoord komt misschien slecht over, maar ik heb maar één ding voor ogen: OHL naar 1A brengen."

  Ik heb maar één ding voor ogen: OHL naar 1A brengen.

  Marc Brys - Trainer OH Leuven

  "Deze situatie valt eigenlijk niet goed te keuren"

  Het blijft hoe dan ook een speciale situatie. Zondag wordt de promotiefinale afgewerkt en nog geen week later start, in principe, het nieuwe voetbalseizoen. 

   

  "Je wordt in een soort gijzeling genomen", vindt Brys. "Het is echt moeilijk dat je niet verder kunt werken dan 2 augustus."

   

  "We zijn nu al 7 weken bezig met toeleven naar 1 wedstrijd en pas daarna kun je gaan uitkijken naar het vervolg. En om dat vervolg in orde te krijgen, heb je slechts 1 week tijd. Dat is heel bizar en die situatie is eigenlijk ook niet goed te keuren."

   

  "De gesprekken die je voert met spelers die komen, worden altijd geblokkeerd door die factor van onzekerheid, omdat je niet weet welke competitie je aan het voorbereiden bent."

  Het is echt moeilijk dat je niet verder kunt werken dan 2 augustus.

  Marc Brys - Trainer OH Leuven