Jordi Cruijff stapt nog voor eerste match op als bondscoach Ecuador

  Jordi Cruijff gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging.

  Jordi Cruijff is na een half jaar opgestapt als bondscoach van Ecuador. De 46-jarige Nederlander stond geen enkele training of wedstrijd langs de zijlijn. "Ik denk dat dit de juiste beslissing is voor iedereen", zegt hij.

  Cruijff werd begin dit jaar aangesteld om Ecuador naar het WK van 2022 te leiden. De voormalige international van Oranje leidde vanwege het coronavirus echter nog geen training, tot grote frustratie van de nationale voetbalbond.

   

  Cruijff heeft nu zelf besloten om op te stappen. "Ik heb alles op een rijtje gezet om de juiste beslissing te nemen", schrijft hij. "Ik ben ervan overtuigd dat dit de beste keuze is voor iedereen."

   

  Ecuador heeft nog 3 maanden voor de start van de WK-kwalificaties om een opvolger te vinden. Cruijff stopte in december als coach van de Chinese club Chongqing Dangdai Lifan. De zoon van Johan Cruijff was eerder trainer bij Valletta (Malta) en technisch directeur bij AEK Larnaca (Cyprus) en Maccabi Tel Aviv (Israël).