Antwerp over zware competitiestart: "Op papier lijkt het er wat over"

  Sven Jaecques

  De Jupiler Pro League heeft woensdag de kalender bekendgemaakt. Onder meer voor Antwerp belooft de competitiestart bijzonder pittig te worden en ook in Genk was er wat ontevredenheid. "Een onbehaaglijk gevoel", klinkt het.

  Voor Antwerp wordt het zaak om meteen op scherp te staan bij de competitiestart. Na de bekerfinale tegen Club Brugge speelt het achtereenvolgens tegen AA Gent (thuis), KRC Genk (uit), Charleroi (thuis), Cercle Brugge (uit) en Club Brugge (uit).

   

  "We hebben aan onze coach beloofd dat het altijd boeiend is op Antwerp. In augustus zal hij meteen zien dat dat de waarheid is", zegt manager Sven Jaecques toch ietwat wrang. "Op papier lijkt het er wel wat over, maar we zullen zorgen dat het te doen is."

   

  "Het kon beter. Het is niet simpel om zo zwaar te starten, maar ik wil ook niet te negatief doen. Hopelijk kunnen we snel weer supporters toelaten, want een Antwerp-stadion zonder fans, dat is Antwerp niet."

  Genk: "Toch wat een onbehaaglijk gevoel"

  Ook bij Racing Genk zijn ze niet helemaal tevreden met de competitiestart. Genk ontvangt op speeldag 2 Antwerp en op speeldag 4 Standard. Die twee toppers zullen wellicht plaatsvinden zonder publiek, of met een beperkt aantal toeschouwers.

   

  "Dat is jammer. We hadden begrip gehad voor 1 topmatch thuis in augustus, maar 2 is toch wat veel en zorgt wat voor een onbehaaglijk gevoel", bekent directeur Erik Gerits.

   

  "Als je dan weet dat je later op het seizoen nog op verplaatsing moet gaan spelen in die heksenketels, dan begin je de competitie toch met een handicap. Het bemoeilijkt onze start."

   

  "Ik begrijp wel dat de kalender samenstellen geen gemakkelijke opdracht is. Iedereen heeft daar in eer en geweten aan gewerkt. Wij zijn wat minder gelukkig. Hopelijk kunnen we snel weer voor een vol stadion met supporters spelen."

  Charleroi: "Openen tegen kampioen is mooi"

  Het Charleroi van voorzitter Mehdi Bayat mag de competitie openen, met een bezoekje aan Club Brugge. "Openen tegen de regerende kampioen, dat is zeer mooi. Het wordt een moeilijke match voor ons", glimlacht Bayat.

   

  "Ik moet bekennen dat het misschien wel makkelijker is om te gaan voetballen in Brugge zonder publiek, maar eerlijk: ik zou er liever spelen mét publiek en met het risico dat we dan verliezen. Want dat zou betekenen dat we het coronavirus overwonnen hebben en dat is belangrijker dan het voetbal."

  Gent: "Starten op lege Bosuil maakt toch verschil"

  In Gent heerst tevredenheid over de competitiestart voor de Buffalo's. "De eerste wedstrijd op bezoek bij Antwerp wordt wel meteen zeer moeilijk, maar het zal wel voor een (bijna) lege Bosuil zijn. Dat maakt toch een verschil", weet communicatidirecteur Patrick Lips.

   

  "Nadien volgt onze eerste thuiswedstrijd, tegen STVV. Dat zal leuk zijn voor sommige jongens. We hebben met De Bruyn en Botaka namelijk net twee spelers van STVV overgenomen."

   

  "Op speeldag 4 is er de eerste topwedstrijd in de Ghelamco Arena, tegen Anderlecht. We weten nu nog niet hoeveel supporters er aanwezig zullen mogen zijn dan, maar het wordt zeker een aparte wedstrijd. We zullen nooit dezelfde sfeer in het stadion kunnen creëren. Dat is spijtig, maar we wilden die topwedstrijden ook niet uitstellen. Wie weet speel je in oktober of november immers ook nog zonder fans."