Eleven Sports heeft partner: JPL-matchen zullen te bekijken zijn via Orange

  Eleven Sports heeft een eerste distributiepartner gevonden voor de komende 5 seizoenen. De Jupiler Pro League-wedstrijden zullen te zien zijn via Orange. Er komen 3 nieuwe Eleven Sports-kanalen die gewijd zijn aan de wedstrijden uit onder andere de Jupiler Pro League. Waarschijnlijk komen er binnenkort nog andere distributiepartners bij.

  Eleven Sports haalde voor 103 miljoen euro de rechten op de Jupiler Pro League en de Proximus League, maar was nog op zoek naar een telecomoperator om de wedstrijden ook echt te kunnen uitzenden. De onderhandelingen met Telenet slepen nog altijd aan, maar nu is er ook een andere partner gevonden: Orange.

   

  Concreet zal Orange vanaf komend seizoen drie nieuwe kanalen van Eleven Sports opnemen in zijn pakket. Klanten kunnen zich abonneren op die kanalen die uitsluitend gewijd zullen zijn aan het Belgische voetbal. De andere kanalen van Eleven met buitenlands voetbal blijven deel uitmaken van het gratis Orange-pakket. Wie niet via klassieke tv kijkt, zal ook een mobiel abonnement kunnen aankopen. 

   

  Klanten bij andere telecomoperatoren hoeven nog niet te wanhopen. Het contract tussen Eleven Sports en Orange is niet exclusief. Ook andere operatoren zullen de nieuwe zenders waarschijnlijk aanbieden.