Met fans in de Ghelamco Arena? AA Gent installeert luchtbehandelingssysteem

  AA Gent doet er alles aan om zijn stadion zo coronaveilig mogelijk te maken.

  Het nieuwe voetbalseizoen gaat normaal op 7 augustus van start. Of er toeschouwers in de stadions toegelaten zullen worden en over welke aantallen het dan zal gaan, is nog niet echt duidelijk. Maar AA Gent blijft niet bij de pakken zitten en garandeert zijn fans "zuivere lucht, comfort en absolute veiligheid". 

  Als de Jupiler Pro League op 7 augustus van start gaat, dan zal dat mogelijk met een beperkt aantal supporters in de tribunes zijn.

   

  De Veiligheidsraad maakte vorige week bekend dat er vanaf 1 augustus "400 personen binnen en 800 buiten" worden toegelaten bij evenementen. Die aantallen zouden ook uitgebreid kunnen worden na een toelating van de overheid.

   

  Clubs zijn al een tijdje bezig met een denkoefening over wie eventueel het stadion zou mogen betreden, maar AA Gent gaat nog een stapje verder.

   

  "Momenteel zijn de werken volop aan de gang om u binnenkort, wanneer het weer toegelaten is, veilig te kunnen verwelkomen in onze Ghelamco Arena", richt Gent zich tot zijn supporters.

   

  "AA Gent installeert immers als eerste sportclub in België een volledig luchtbehandelingssysteem op basis van koudplasma bipolaire ionisatie. Een complexe naam voor een geniale technologie."

   

  De wetenschappelijke uitleg besparen we u, maar AA Gent benadrukt dat dit "dé meest geavanceerde oplossing is om u letterlijk in zuivere lucht te kunnen ontvangen."

   

  "Deze techniek is niet gevaarlijk voor de gezondheid. Integendeel zelfs, astma- en allergiepatiënten zullen vrijer kunnen ademen in onze ruimtes en ziektekiemen worden afgebroken nog voor ze doorgegeven kunnen worden!"

  "We kijken met enthousiasme uit naar uw komst"

  "U leest het goed: 83.700m³ zuivere lucht. Van alle spelersruimtes en kleedkamers tot de skyboxen, de sanitaire ruimtes, de restaurants, de promenade, de fanshop en de kantoren. In al deze ruimtes zal de lucht permanent zuiver zijn", besluit AA Gent. 

   

  "Deze technologie biedt bovendien extra comfort: niet alleen personen met ademhalingsproblemen zullen zich beter voelen, ook alle storende geuren worden door deze ionisatietechnologie geëlimineerd."

   

  "We zullen u dus niet alleen in zuivere lucht ontvangen, u zal er zich ook goed en comfortabel voelen, in absolute veiligheid. We kijken alvast met enthousiasme uit naar uw komst."