Tessa Wullaert: "Terugkeer naar België kan, maar er is ook buitenlandse interesse"

  Tessa Wullaert wilde City al een tijdje verlaten.

  Tessa Wullaert (27) zal volgend seizoen niet meer voetballen voor Manchester City. Waar ligt de toekomst van de Red Flame? "Er is interesse uit verschillende landen, maar ik heb nog niets beslist," zegt Wullaert.

  "Er waren wat beslissingen waarmee ik het niet eens was"

  Na 2 seizoenen zit Wullaerts Engelse avontuur bij Manchester City erop.

   

  "Eigenlijk had ik in januari mijn zinnen al op iets anders gezet, maar toen liet City mij niet gaan", vertelt ze bij Sporza.

   

  "Dus was het uiteindelijk gewoon mijn contract uitdoen. Er waren dit seizoen beslissingen waarmee ik het niet eens was, maar daar kan ik natuurlijk niet in detail over uitwijden. Het was in elk geval tijd om andere oorden op te zoeken."

  Wat brengt de toekomst? Wullaert zegt het zelf nog niet te weten.

   

  "Ik heb nog geen beslissing genomen, de onderhandelingen zijn nog maar pas weer van start gegaan."

   

  "Er is interesse van ploegen uit Duitsland, Spanje en Frankrijk. Maar ook een terugkeer naar België is mogelijk."

  Eigenlijk wilde ik in januari al vertrekken bij City.

  Tessa Wullaert

  "Ik kan mijn familie niet meenemen naar het buitenland"

  Terugkeren naar België lijkt de laatste tijd een trend in het vrouwenvoetbal.

   

  Een aantal Red Flames (zoals Davinia Vanmechelen en Heleen Jaques) transfereerde recentelijk naar Belgische clubs en ook Wullaert sluit het dus niet uit. Waarom zou dat op haar 27e al aan de orde kunnen zijn? 


  "Je mag mannenvoetbal en vrouwenvoetbal niet vergelijken. De budgetten zijn anders en ik kan mijn familie ook niet meenemen naar het buitenland. Dat gaat financieel gezien niet. Er zijn bij ons ook andere dingen die prioritair zijn."


  "De professionalisering van de vrouwencompetitie in België speelt zeker ook mee. Ik ben er enthousiast over, maar er is natuurlijk nog wel een weg te gaan. Maar opnieuw: er is nog niets beslist. Al zou ik wel graag voetballen in een land waar het goed weer is."

  Ik ben enthousiast over de professionalisering van de vrouwencompetitie in België.

  Tessa Wullaert