Gert Verheyen: "Jonathan David heeft een uitzonderlijk profiel"

  Gert Verheyen

  Gert Verheyen was maandagavond te gast in De Tribune.

  Met Jonathan David heeft AA Gent goud in handen, maar hoe lang blijft het Canadese talent nog in de Ghelamco Arena? In De Tribune zeg analist Gert Verheyen dat het geen makkelijke zoektocht wordt om een vervanger te vinden als de Gentse topschutter vertrekt.

  "Het voorbije seizoen speelde AA Gent in een 4-4-2, met een ruit op het middenveld. In die ruit stond Jonathan David in de punt achter de 2 spitsen, maar toch legde hij de cijfers voor van een echte spits", stelt Gert Verheyen vast.

   

  "Mocht David vertrekken, denk ik dat het voor Gent moeilijk worden om nog zo iemand te vinden. Want je hebt dan iemand nodig die achter de 2 aanvallers speelt, maar wel met het rendement van een spits. Dat deed hij echt fantastisch goed."

   

  "David heeft eigenlijk een uitzonderlijk profiel. Hij is eigenlijk een nummer 10, maar speelde als een soort 3e man die mee kwam in de zestien en daardoor voor al die goals en assists zorgde. Het wordt niet zo simpel om hem te vervangen."

  Dit was het seizoen van Jonathan David

  Download de podcast van De Tribune