Ga naar de inhoud

Tennisser Grigor Dimitrov test positief op corona, ook Novak Djokovic in de penarie?

Dimitrov won de ATP Finals in 2017.

Grigor Dimitrov (ATP-19) heeft op Instagram bekendgemaakt dat hij een positieve test heeft afgelegd op het coronavirus. De 29-jarige Bulgaar roept zijn contacten op om zich te laten testen en voorzorgsmaatregelen te nemen. Die boodschap is ook gericht aan Novak Djokovic.

"Sorry voor de mogelijke schade"

Het tennis krabbelt stilaan recht na de coronacrisis met enkele toernooiformules, die de coronamaatregelen (min of meer, afhankelijk van het concept) respecteren.

 

Maar het mannentennis zet misschien weer een stapje terug met de besmetting van Grigor Dimitrov. De Bulgaar laat weten dat een controle positief was in Monaco.

 

"Iedereen die de voorbije dagen contact met mij heeft gehad, moet zich laten testen en moet de nodige voorzorgsmaatregelen nemen", roept de Bulgaar op.

 

"Ik verontschuldig me voor de mogelijke schade die ik veroorzaak. Ik herstel nu thuis. Ik hoop dat iedereen gezond blijft."

Vorige week nog in Belgrado, gisteren nog in Kroatië

Heel wat collega's van Dimitrov zullen de boodschap waarschijnlijk strikt opvolgen. Dimitrov nam vorige week deel aan de Adria Tour, een evenement dat georganiseerd werd door Novak Djokovic in Belgrado.

 

De nummer 1 van de wereld en de Bulgaar leken met de andere deelnemers losjes om te springen met de coronamaatregelen en betalen daar nu dus misschien een prijs voor.

 

Ook onder meer Dominic Thiem en Alexander Zverev waren vorige week van de partij in Servië.

 

Het demonstratietoernooi werd ook afgewerkt met toeschouwers in de tribunes. Social distancing en mondmaskers leken niet bovenaan de lijst met prioriteiten te staan.

 

De finale van het tweede luik van het exhibitietoernooi - vandaag in Kroatië mét Djokovic - werd alvast afgelast. Dimitrov tenniste gisteren overigens nog in Zadar. Eerder deze week bracht hij een bezoekje aan zijn vaderland. 

 

"We moeten deze beslissing nemen", reageerde toernooidirecteur Goran Ivanisevic na de geschrapte finale.

 

"We moeten de veiligheid van alle deelnemers garanderen. De personen met wie Dimitrov contact heeft gehad, zullen getest worden."

Dimitrov speelde gisteren nog in Kroatië: de Bulgaar gaf een matige indruk en hield het na de match beperkt tot "vuistjes"...

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Er komt veel kritiek op Dimitrov, die deelnam aan de Kids Day in Belgrado en Zadar:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De mededeling op Instagram: