Virtuele 24 Uur van Le Mans: Verstappen crasht als leider, Vandoorne wordt 13e

  Rebellion Williams Esport heeft zondag de 1e editie van de virtuele 24 Uur van Le Mans gewonnen. Het Belgische team WRT werd 7e. Grote namen zoals Max Verstappen, Fernando Alonso en Charles Leclerc werden genekt door technische problemen. Stoffel Vandoorne eindigde op de 13e plaats. 

  Normaal gezien zou de echte 24 Uur van Le Mans dit weekend plaatsvinden, maar omwille van de coronacrisis werd de wedstrijd verplaatst naar 19 en 20 september. Aan de virtuele editie namen 50 teams deel, 30 in de LMP-categorie en 20 in de GTE-categorie.   

   

  De teams Rebellion en ByKolles verdeelden de podiumplaatsen onder elkaar. Rebellion Williams Esport haalde het met Louis Deletraz/Raffaele Marciello/Nikodem Wisniewski/Kuba Brzezinski (Zwi/Ita/Pol/Pol) dankzij een goeie strategie.

   

  Ze hadden 17 seconden voorsprong op ByKolles - Burst Esport van Tom Dillmann/Esteban Guerrieri/Jernec Simoncic/Jesper Pedersen (Fra/Arg/Sln/Den). Het tweede team van Rebellion Williams, met Agustin Canapino/Jack Aiken/Marc Gassner/Michael Romanidis (Arg/GBr/Dui/Gri), werd derde op 22 seconden.   

   

  Het Belgische E-Team WRT stond in het begin aan de leiding, tot de Zuid-Afrikaan Kelvin van der Linde problemen kreeg met zijn internetverbinding. Nadien verloor het team nog tijd vanwege een aanrijding. Dries Vanthoor/Kelvin van der Linde/Fabrice Cornelis/Arne Schoonvliet (Bel/ZAf/Bel/Bel) moesten uiteindelijk tevreden zijn met de zevende plaats, op twee ronden van de winnaars.

  Leider Verstappen crasht door hapering in het spel

  Stoffel Vandoorne liet zich in het begin opmerken en gaf na 7 uur racen als leider het stuur over aan zijn ploegmaats. Maar zijn ploegmaats konden die positie niet vasthouden, ook door technische problemen. Vandoorne eindigde uiteindelijk als 13e.

   

  Ook Max Verstappen toonde zijn klasse. Hij veroverde in de nachtelijke uren de leidersplaats, maar de Nederlandse F1-rijder crashte door een hapering in het spel. Ook Charles Leclerc had een zware crash.

   

  De race kreeg net als gisteren ook op zondag af te rekenen met een servercrash. En een bug in het spel kostte ook Fernando Alonso zijn race.