Servercrash stopt even virtuele 24 Uur van Le Mans, Vandoorne doet mee voor zege

De virtuele 24 Uur van Le Mans is een halfuur onderbroken geweest door een probleem met de servers. Dat liet Fernando Alonso toe om weer in de race te komen. Stoffel Vandoorne draait met zijn ploegmaats mee voorin.

De echte 24 Uur van Le Mans had vorige week afgewerkt moeten worden, maar de coronapandemie gooide roet in het eten. De organisatie zette daarom een virtuele variant op en heel wat toppers doen mee: Charles Leclerc, Pierre Gasly, Lando Norris, Max Verstappen en Fernando Alonso.

 

Stoffel Vandoorne doet mee met Team Veloce en presteert uitstekend samen met zijn simracer-ploegmaats Norman Nato, Eamonn Murphy en Tomek Poradzisz. Na 7 uur reed onze landgenoot aan de leiding.

De rijders kregen ook een onverwachte pauze. Door een probleem met de servers lag de race een halfuur stil. Daarvoor was er al een incident met Fernando Alonso geweest. De Spanjaard had een drive-through-penalty gekregen, maar door een bug in het systeem lukte dat niet en verdween hij uit de race. Door de herstart na het serverprobleem kon Alonso weer meedoen.

Het probleem met Fernando Alonso uitgelegd

Simon Pagenaud moet in de race wisselen van simracer