NFL maakt 250 miljoen dollar vrij in strijd tegen racisme

  De Amerikaanse American football-competitie voelt zich schuldbewust door in het verleden geen vreedzaam protest toe te laten.

  De National Football League (NFL) maakt de komende 10 jaar 250 miljoen dollar (221 miljoen euro) vrij voor de strijd tegen racisme, zo maakte de organisatie donderdag bekend.

  De bekendmaking van de actie komt er, nadat bestuurslid Roger Goodell eerder had toegegeven dat de NFL een fout had gemaakt door vreedzaam protest tegen racisme niet aan te moedigen.

   

  Zo spuwde de NFL onder meer in 2016 de protesterende Colin Kaepernick uit. Die knielde tijdens het Amerikaanse volkslied, maar kwam daarop nergens meer aan de bak.

   

  Goodell kwam tot die conclusie, nadat de zwarte Amerikaan George Floyd door politiegeweld om het leven was gekomen.

   

  "Met het fonds willen we meer inspanningen leveren voor sociale rechtvaardigheid en systematisch racisme bestrijden", zo klinkt het in de mededeling van de NFL.

   

  "De bond en de clubs blijven samenwerken met de spelers om programma's voor hervormingen in het strafrecht en bij de politie te ondersteunen."

   

  Vorige week voorzag Michael Jordan de komende 10 jaar ook al 100 miljoen dollar voor organisaties die racisme bestrijden.