F1 annuleert Azerbeidzjan, Singapore en Japan, meer races in Europa?

  De voorlopige kalender bestaat uit 8 GP's in Europa. De F1 hoopt op 15 tot 18 races.

  De F1 heeft de knoop doorgehakt over de Grote Prijzen van Azerbeidzjan, Singapore en Japan: die zullen in 2020 niet gereden worden door de coronacrisis. De F1 denkt aan extra races in Europa. Voorlopig bestaat de kalender uit 8 wedstrijden in Europa. Achter de wedstrijden van Brazilië, Mexico en de Verenigde Staten staan ook nog vraagtekens.

  De GP van Azerbeidzjan werd eerder al uitgesteld, maar gaat nu dus definitief van de kalender. De GP van Singapore stond op 20 september op het programma, Japan op 11 oktober. "Deze beslissingen zijn genomen vanwege de verschillende uitdagingen waarmee de organisatoren geconfronteerd werden", klinkt het in een mededeling van organisator Formula one.


  "In Singapore en Azerbeidzjan is het onmogelijk om in de huidige onzekere omstandigheden tijdig een stratencircuit klaar te hebben, terwijl in Japan strenge reisrestricties ervoor zorgen dat er geen Grote Prijs kan worden gehouden."


  De Formule 1-organisatie hield voordien al rekening met de annuleringen op de toch al krappe kalender voor 2020. Ook Brazilië, Mexico en de VS zijn dus nog onzeker. (lees voort onder tweet)

  Meer F1 in Europa?

  Begin juni maakte de F1 8 races in Europa bekend: op 5 en 12 juli in Oostenrijk, op 19 juli in Hongarije, op 2 en 9 augustus in Groot-Brittannië, op 16 augustus in Spanje, op 30 augustus in België en op 6 september in Italië.

   

  In Italië, Rusland en Bahrein zou ook nog een 2e race kunnen plaatsvinden, terwijl Duitsland en Portugal kandidaat kunnen zijn voor één Grote Prijs.

   

  Om toch nog tot een aanvaardbaar seizoen te komen van 15 à 18 races mikt de F1 op misschien een paar extra wedstrijden in Europa.

   

  "We hebben genoeg opties en hebben er alle vertrouwen in dat we een geweldige 2e helft van het seizoen gaan beleven", liet F1-directeur Ross Brawn weten. "Indien nodig kunnen we in Europa 1 of 2 extra races houden."