Mercedes zal niet meteen "nein" zeggen tegen Sebastian Vettel

  Wordt Sebastian Vettel ploegmaat van Lewis Hamilton? Of neemt hij zijn zitje over?

  Mercedes-teambaas Toto Wolff sluit de komst van de Duitser Sebastian Vettel niet uit. "Tegen een viervoudige wereldkampioen zeg je niet zomaar neen", zegt hij met het nodige respect.

  Dit jaar racen de Fin Valtteri Bottas en wereldkampioen Lewis Hamilton voor Mercedes, maar voor volgend jaar heeft de Duitse renstal nog niemand onder contract liggen. Opent het de deur voor de komst van Sebastian Vettel? Hij vertrekt eind dit jaar bij Ferrari en een Duitse autocoureur klinkt interessant voor Mercedes.

   

  "Onze prioriteit ligt bij Lewis en Valtteri. En verder bij George", legt Mercedes-sportchef Toto Wolff uit op de F1-website.

   

  Met George bedoelt Wolff George Russell. Mercedes leent de jonge Engelsman momenteel uit aan Williams.

   

  "Daarnaast sluiten we niemand uit. Sebastian, een viervoudige wereldkampioen, zeker niet. Wie weet wat gebeurt er de komende maanden nog?"

   

  Wolff heeft respect voor Vettel. "We kunnen het niet maken om meteen "neen" te zeggen. Dat mag je nooit doen ten opzichte van zo'n goede coureur", vindt de teambaas.

   

  "Bovendien heb ik al gekke dingen meegemaakt. Denk maar aan Nico Rosberg." Na zijn wereldtitel in 2016 besliste de Duitse Mercedes-rijder plots om er een punt achter te zetten.

   

  Is Vettel dat ook van plan? Of zit hij volgend seizoen achter het stuur van een Mercedes?

   

  Op 5 juli kleurt zijn auto alleszins nog rood. Dan begint Vettel in Oostenrijk met Ferrari aan het uitgestelde seizoen 2020.

  We kunnen het niet maken om meteen "neen" te zeggen, die optie moet je altijd overwegen. Dat mag je nooit doen ten opzichte van zo'n goede coureur.

  Mercedes-sportchef Toto Wolff

  Sebastian Vettel bestudeert een Mercedes, zijn volgende Formule 1-auto?