Killian Sardella verlengt tot 2025 bij Anderlecht: "Niet lang getwijfeld"

  Killian Sardella is een van de nieuwe gezichten in het project van Vincent Kompany.

  Anderlecht trekt de kaart van de jeugd en zet die woorden ook om in daden. Jeugdproduct Killian Sardella (18) heeft zijn contract laten openbreken. "Dat Killian bijtekent, ondanks de concrete belangstelling van andere clubs, is erg belangrijk voor RSC Anderlecht."

  Killian Sardella zette afgelopen seizoen zijn eerste pasjes bij de hoofdmacht van Anderlecht. De 18-jarige (centrale) verdediger had nog een contract tot eind volgend seizoen, maar die overeenkomst wordt uitgebreid tot 2025.

   

  "Ik heb niet lang getwijfeld", reageert de jeugdinternational. "De omkadering en de sportieve werking van RSC Anderlecht is uniek."

   

  "Bij RSC Anderlecht krijgen jonge spelers alle kansen. Ik popel om aan het nieuwe seizoen te beginnen zodat ik mij verder kan ontwikkelen om de ploeg bij te staan."

   

  "Dat Killian bijtekent, ondanks de concrete belangstelling van andere clubs, is erg belangrijk voor RSC Anderlecht", pikt sportief directeur Peter Verbeke in.

   

  "Het behouden van onze eigen opgeleide jonge talenten - en hen pas laten vertrekken naar een Europese topclub wanneer ze daar ook echt klaar voor zijn - is onze prioriteit."

   

  "Het spreekt voor Killian en zijn ouders dat ze met geduld zijn opleiding bij RSCA willen voortzetten. Killian maakte dit seizoen een opmerkelijke progressie door en dat is zowel zijn verdienste als die van de sportieve staf. Nergens in Europa krijgen jonge spelers immers meer kansen dan bij RSCA."