Lyon vraagt officieel om stopzetting Franse competitie te herbekijken

  Lyon heeft de Franse profliga officieel gevraagd om haar standpunt over de stopzetting van de competitie opnieuw te bestuderen. "Die beslissing is overhaast genomen", vindt Lyon, dat onder meer verwijst naar de positieve evolutie van het coronavirus sindsdien.

  Lyon is altijd de felste tegenstander geweest van de beslissing om de competitie in Frankrijk vroegtijdig stop te zetten. Niet omdat het nog aanspraak maakte op de titel, wel omdat het als nummer 7 niet eens recht heeft op een Europees ticket.

   

  De voorbije dagen besloten na Duitsland ook Engeland, Italië en Spanje opnieuw te beginnen en daarin zien ze bij Lyon een nieuwe opening om de knuppel andermaal in het hoenderhok te gooien.

   

  "De beslissing van 30 april is overhaast genomen, iets waar wij al de hele tijd op hameren", luidt het. "Deze vraag houdt rekening met de positieve evolutie van de gezondheidssituatie in Frankrijk en de beslissingen van de regering sindsdien."

   

  "Vanaf 2 juni zouden we weer kunnen trainen en vanaf 22 juni kunnen we opnieuw vriendschappelijke wedstrijden spelen, misschien zelfs met publiek als de situatie blijft verbeteren. Dat maakt de weg vrij voor wedstrijden met inzet", schrijft Lyon, dat ook nog eens aanstipt dat de clubs "honderden miljoenen inkomsten zijn misgelopen door de overhaaste beslissing".