9 hooligans krijgen 5 jaar cel voor aanval tijdens training Sporting

  Een rechtbank in Portugal heeft 9 supporters van Sporting Lissabon tot 5 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor de raid die ze uitvoerden tijdens de training van hun club. De toenmalige voorzitter, die ervan verdacht werd de heethoofden opgestookt te hebben, werd vrijgesproken.

  De zaak van de hooligans en hun aanval op de training van Sporting zorgde 2 jaar geleden voor heel wat ophef in Portugal. De supporters waren woedend, omdat de club zich dat seizoen niet voor de Champions League wist te plaatsen. Die woede reageerden ze af op de spelers.

   

  Onder meer Bas Dost en doelman Rui Patricio deelden in de klappen en zouden kort erna hun biezen pakken bij Sporting. Volgens de plaatselijke pers was toenmalig voorzitter Bruno de Carvalho de poppenspeler die achter de schermen aan de touwtjes trok. Carvalho stapte kort erna ook op.

   

  Maar de rechtbank achtte de betrokkenheid van Carvalho niet bewezen. 9 herrieschoppers ontsprongen de dans dan weer niet. Zij krijgen 5 jaar cel, terwijl 29 anderen een voorwaardelijke celstraf van 5 jaar kregen. Een van die 29 gaf in de rechtbank toe dat hij Dost met een riem had geslagen.