LASK Linz verliest koppositie in Oostenrijk wegens verboden coronatraining

  De Oostenrijkse topclub LASK Linz moet 6 punten inleveren, omdat het tijdens de coronacrisis een groepstraining heeft gehouden toen dat verboden was. LASK, dat in het begin van het seizoen nog tegen Club Brugge speelde in de CL-voorronde, verliest zo de koppositie.

  2 weken geleden kwamen beelden boven water van een training bij LASK met de hele groep. Op dat moment was het in Oostenrijk enkel toegestaan om in kleine groepjes te trainen.

   

  De club gaf toe dat het 4 groepstrainingen had georganiseerd. Trainer Valérien Ismaël en de vicevoorzitter trokken het boetekleed aan, maar dat mocht niet baten.

   

  LASK moet 6 punten afstaan en valt zo terug naar de 2e plaats, na titelverdediger Red Bull Salzburg. De club kreeg boete van 75.000 euro wegens het overtreden van "het basisidee van fair-play". LASK kan wel nog in beroep gaan.