Felice Mazzu bij Union: "Andere voorstellen? Ja, nee en misschien"

  Felice Mazzu: "Ik ben de gelukkigste mens ter wereld."

  Felice Mazzu heeft na zijn weinig succesvolle passage bij Racing Genk een nieuwe uitdaging gevonden in 1B-club Union. "De club heeft de middelen om de ambitie om te promoveren waar te maken."

  Van de (toenmalige) kampioen van België naar een club uit 1B. Het lijkt een forse stap terug, maar Felice Mazzu ziet dat anders. "Voor mij is dit geen verrassing. Ik ben een simpel iemand", zegt de nieuwe Union-coach.

   

  "Ik voel het als iemand zin heeft om met mij te werken en dat is hier het geval. Het is ook niet evident om in deze crisistijd nog werk te vinden. Ik vind dit dan ook een grote eer. Ik ben de gelukkigste mens ter wereld."

   

  Waren er dan geen andere clubs geïnteresseerd? "Ja, nee en misschien", glimlacht Mazzu geheimzinnig. En Standard? "Ja, nee en misschien."

   

  Mazzu tekende voor 1 jaar, met de uitdrukkelijke opdracht om Union naar 1A te loodsen. "Uiteraard denk ik dat dat mogelijk is. De club heeft ook de middelen om die ambitie waar te maken."

   

  "Het project van Union heeft mij overtuigd. Het is in een deel van Brussel dat ik goed ken. Ik was hier al eens trainer van Ukkel en White Star Woluwe. Daar bewaar ik alleen goeie herinneringen aan."

   

  En Genk? "Ik kijk niet meer terug op die periode, alleen maar vooruit. Ik heb er sowieso ervaring opgedaan en ben er gerijpt. Dat neem ik mee in dit verhaal."

  TD O'Loughlin: "Promotie is de ambitie"

  Technisch directeur Chris O'Loughlin hoopt dat hij met Felice Mazzu een kampioenenmaker in huis heeft gehaald. "Hij beantwoordt aan het profiel dat we hadden. Een man met ervaring, die ook de waarden van de club deelt."

   

  "Natuurlijk is de promotie de ambitie. Dat maken we ook duidelijk met de aanstelling van Felice. We zullen ook met hem overleggen over de samenstelling van de ploeg. Met Denis Undav hebben we al een spits uit Duitsland gehaald die ons team een nieuwe dimensie zal geven."