AZ probeert Ajax (tevergeefs) beter CL-ticket te ontfutselen

  Zal de brief van AZ indruk maken bij de UEFA en de KNVB?

  AZ heeft een brief naar de Europese voetbalbond (UEFA) gestuurd waarin het ervoor pleit om het gunstigste ticket voor de Champions League aan hen te geven en niet, zoals de Nederlandse bond beslist heeft, aan Ajax.

  De competitie in Nederland werd afgesloten met Ajax en AZ op gelijke hoogte op 1. Er werd geen kampioen aangewezen, maar op basis van het betere doelsaldo kreeg Ajax wel het beste ticket voor de Champions League, dat zo goed als zeker automatisch toegang geeft tot de groepsfase.

   

  Maar AZ heeft er nu in een brief naar de UEFA voor gepleit om dat ticket aan hen te geven. De Alkmaarders wonnen immers beide duels met Ajax, iets waar de bond geen rekening mee hield bij het opstellen van het klassement.

   

  De kans dat AZ zijn slag thuishaalt, is vrij klein. De UEFA legde de bal in het kamp van de nationale bonden, zolang die rechtvaardige beslissingen zou nemen. De Europese voetbalbond zou die bal ook al meteen naar de KNVB teruggekaatst hebben.

   

  Een woordvoerder van de KNVB liet alvast weten "dat er niets verandert. Het klassement en de verdeling van de tickets blijven zoals eerder werd beslist."