"NBA verkiest Disney World in Florida om competitie te hervatten"

  Zalen heel grondig poetsen en ontsmetten wordt het nieuwe normaal.

  Het Disney World Resort in Orlando (Florida) geniet de voorkeur van de NBA-top om er de competitie te hervatten. Dat berichten Amerikaanse media.

  "Orlando/Disney World is duidelijk de favoriete optie om als site te worden gekozen voor de herstart van de competitie 2019-2020", klinkt het.

   

  "Deze locatie heeft dankzij zijn hotels, complexen en aanwezige infrastructuur een grote voorsprong op steden als Las Vegas."

   

  De NBA zou in Orlando gebruik kunnen maken van het ESPN Wide World of Sports Complex. Dat ligt op de Disney-site en biedt heel wat basketbalfaciliteiten. Er werden al eerder studentenkampioenschappen en WNBA-evenementen georganiseerd.   

   

  Het NBA-seizoen ligt door de coronacrisis stil sinds 11 maart. Sinds enkele weken zijn de spelers opnieuw welkom in de trainingscomplexen van hun team, waar ze zich wel aan de regels van social distancing moeten houden.

   

  Als mogelijke datum om de NBA-competitie te hervatten wordt midden juli naar voren geschoven. NBA-commissioner Adam Silver liet onlangs weten begin juni knopen te willen doorhakken.