Bilbao-cultspits Aduriz (39) stopt: "Zo snel mogelijk nieuwe heup nodig"

  Aritz Aduriz (39 jaar) was in 3 periodes actief bij Bilbao.

  Aritz Aduriz, de 39-jarige aanvaller van Athletic Bilbao  heeft zijn afscheid aangekondigd op Twitter. "Het uur van gaan is gekomen. Mijn lichaam zegt stop. Gisteren kreeg ik te horen dat ik zo snel mogelijk een nieuwe heup moet krijgen." Aduriz maakte in totaal 3 periodes mee bij de Baskische topklasser.

  Aduriz tweette een foto van zichzelf als kind met een bal in de armen: "Voor mij eindigt de weg, die onvergetelijk en geweldig was van het begin tot het eind", schreef hij in het Spaans, het Engels en het Baskisch.

   

  "Ik heb vaak gezegd dat het het voetbal is dat je verlaat voordat jij het wil opgeven. De dokters hebben me gisteren aangeraden om zo snel mogelijk onder het mes te gaan voor een heupprothese. Zo kan ik zo normaal mogelijk door het dagelijkse leven gaan."

   

  "Jammer genoeg, zegt mijn lichaam stop. Ik kan mijn ploegmaats niet meer helpen zoals ik wens en zoals ze verdienen. 

   

  Aduriz zette zijn eerste stappen bij Athletic in 2002, waarna hij via Burgos en Valladolid van 2006 tot 2008 weer bij de club uit Bilbao belandde. Na avonturen bij Mallorca en Valencia kwam hij er in 2012 weer terecht.

   

  De 13-voudige international moest wachten tot 2016 om een eerste Bilbao-trofee te veroveren: hij was de held van de Spaanse Supercup met 3 goals in de heenmatch tegen kampioen Barcelona (4-0). In de return (1-1) maakte hij gelijk.

  Dit seizoen haalde Aduriz Barcelona opnieuw onderuit. Op de 1e speeldag maakte de dubbele topschutter in de Europa League (2016, 2018)  in de 89e minuut de enige goal van de match met een acrobatische omhaal. Het zou zijn enige goal van het seizoen worden én dus zijn laatste doelpunt.

  Bekijk hieronder nog eens zijn wereldgoal tegen Barcelona:

  De afscheidstweet van Aduriz: