Ga naar de inhoud

ATP- en WTA-toernooien ook in juni en juli geschrapt, alle hoop op augustus

 vr 15 mei 2020 17:01
Tot en met 31 juli zullen er geen ATP- en WTA-toernooien plaatsvinden.

Voor tennis van de bovenste plank wordt het minstens wachten tot 1 augustus. Het ATP- en WTA-circuit hadden gehoopt om op 7 juni te kunnen hernemen, maar moeten vanwege het coronavirus toch een streep trekken door de toernooien in juni en juli. 

Zowel bij de mannen als de vrouwen wordt er sinds begin maart niet meer getennist. Oorspronkelijk stond 7 juni met rood omcirkeld op de tenniskalender, maar de schorsing van alle toernooien werd nu verlengd tot eind juli.

 

"Door de onzekerheid rond het coronavirus moeten we helaas deze beslissing nemen", klinkt het bij Andrea Gaudenzi, voorzitter van de ATP Tour. De WTA Tour trok dezelfde conclusies. "We betreuren dit, maar we blijven ons beroepen op medische experten die kunnen bepalen wanneer het opnieuw veilig en mogelijk is om te herstarten."

 

Op de ATP-kalender verdwijnen zo de toernooien van Hamburg, Bastad, Newport, Los Cabos, Gstaad, Umag, Atlanta en Kitzbühel. De WTA Tour schrapt de toernooien van Bastad, Lausanne, Boekarest en Jurmala. Voor Karlsruhe en Palermo wordt een nieuwe datum gezocht.

 

De toernooien die gepland staan vanaf 1 augustus, kunnen normaal gezien gewoon doorgaan. Volgende maand volgt een update over de speelkalenders.

Tweets:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.