• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  NBA neemt na 38 jaar afscheid van vertrouwde Spalding-basketballen

  NBA-fans zullen vanaf volgend jaar moeten wennen aan een nieuwe basketbal.

  De NBA-sterren zullen vanaf 2021 niet langer spelen met basketballen van Spalding. Het Amerikaanse sportmerk was al sinds 1983 de vaste ballenleverancier van de NBA. Spalding wordt volgend jaar vervangen door Wilson.

  Het contract tussen de NBA en Spalding loopt af na volgend seizoen. Daarna zal de NBA, voor zijn 75e seizoen, opnieuw in zee gaan met Wilson als ballenleverancier. 

   

  Wilson zal Spalding niet alleen vervangen in de NBA, maar ook in de WNBA en in de G League. Spalding leverde al sinds 1983 de NBA-bal. Daarvoor was Wilson 37 jaar lang de partner van de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie.

   

  De spelers zullen inspraak krijgen in de nieuwe bal, die aan dezelfde vereisten moet voldoen als de vertrouwde Spalding-ballen. Wilson is ook al jarenlang leverancier van de NCAA, de Amerikaanse universiteitscompetitie.

  Ook in de tijd van Michael Jordan werd al met Spalding-ballen gespeeld.

  Ook in de tijd van Michael Jordan werd al met Spalding-ballen gespeeld.