Kogel is door de kerk: Lommel gaat in zee met Manchester City

  Het stadion van Lommel SK.

  Wat enkele dagen geleden al aangekondigd werd, is nu officieel: Lommel SK gaat samenwerken met Manchester City. De club uit 1B komt in handen van de City Football Group, de holding achter Manchester City. "We zijn verheugd", klinkt het bij beide partijen.

  De City Footbal Group (CFG) heeft de meerderheid van de aandelen overgenomen bij Lommel. Huidig voorzitter Paul Kerkhofs zal ook zetelen in het nieuwe bestuur van de club.

   

  "We zijn verheugd dat de City Football Group ervoor gekozen heeft om Lommel over te nemen en de toekomst van onze club veilig te stellen", zegt Kerkhofs. "We zijn erg onder de indruk van hun filosofie, hun jarenlange ervaring en hun aanpak. We kijken ernaar uit om samen te werken om Lommel SK vooruit te helpen."

   

  Ferran Soriano, CEO van de City Football Group: "We zijn blij dat we Lommel SK mogen verwelkomen en dat we samen met de stad en de fans kunnen werken aan de ontwikkeling van de club. België is een van de beste voetballanden in Europa, zoals blijkt uit het succes van de nationale ploeg en de ontwikkeling van spelers van wereldklasse, zoals Kevin De Bruyne en Vincent Kompany."

   

  "Deze investering maakt deel uit van onze langetermijnstrategie om in de belangrijkste voetballanden aanwezig te zijn, mooi voetbal te brengen en talent te ontwikkelen."

   

  "We werden aangetrokken door de cultuur van Lommel, de opleidingsfaciliteiten en het engagement voor de ontwikkeling van de jeugd. We kijken ernaar uit om van hun aanpak te leren en de club te helpen evolueren in de komende maanden en jaren."

   

  77 procent van de aandelen van CFG is in handen van Abu Dhabi United Group, het investeringsvehikel van sjeik Mansour bin Sayed al Nahyan uit de Verenigde Arabische Emiraten. 12 procent is in Chinese handen, 10 procent in dat van VS-privé-investeerder Silver Lake.

  De clubs van de Manchester City Football Group:

  • Manchester City (Eng)
  • LOMMEL SK
  • New York City (VS)

  • Melbourne City (Aus)
  • Yokohama Marinos (Jap)
  • Montevideo City Torque (Uru)

  • Girona FC (Spa)
  • Sichuan Jiuniu FC (Chn)
  • Mumbai City (Ina)