Ga naar de inhoud
Kehrer
Emilio Kehrer was goed voor 2 van de 4 doelpunten.

Deinze lijkt na de heenmatch van de play-offs al klaar met het Patro van coach Stijnen

 za 27 april 2024 17:51
DEI
einde
2-1
MAA
      Challenger Pro League - speeldag 1 - 27/04/24 - 16:01

      Deinze is zo goed als zeker van kwalificatie voor de finale van de play-offs in de Challenger Pro League. Patro Eisden verloor in eigen huis met 0-4, waardoor de terugmatch woensdag slechts een formaliteit lijkt.

      Deinze had maar net rechtstreekse promotie naar de Jupiler Pro League gemist, want Dender werd met één puntje meer tweede in de Challenger Pro League. Patro Eisden Maasmechelen veroverde het laatste ticket voor de play-offs, waardoor beide clubs in de gekruiste play-offs tegenover elkaar kwamen te staan.

      Wat op papier een evenwichtige strijd had moeten worden, werd dat uiteindelijk niet. Of toch zeker niet in de score. Patro kreeg wel wat kansen, maar het was Deinze dat een lesje in efficiënte gaf.

      Het openingsakkoord van Gonzalo Almenara, vlak voor de rust, kon moeilijk overtroffen worden. De Spanjaard lepelde de bal vanaf zo'n 20 meter in de kruising. Een prachtige goal.

      Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

      Patro moest nu nog meer aanvallen, maar aan de overkant knalden de deksels keer op keer op hun neus. De vinnige Emilio Kehrer nam zijn Duitse landgenoot Justin Heekeren twee keer vanaf links te grazen. Tussendoor bleef ook Lennart Mertens foutloos vanaf de stip.

      0-4: een te hard verdict voor Patro, maar zonder twijfel wel het einde van de promotiedromen van coach Stijn Stijnen. Of toch voor dit seizoen.

       

      Woensdag is de terugmatch in Deinze, op 12 mei wordt de finale gespeeld (tegen Zulte Waregem of Lommel). De winnaar van die clash mag tegen de nummer 2 van de Relegation Play-offs vechten voor het laatste ticket voor de Jupiler Pro League.

      Fase per fase

      90+3' tweede helft
      46' tweede helft
      45+5' eerste helft
      1' eerste helft