De huisman in Stig Broeckx: "Vriendin moet gewoon voetjes onder tafel schuiven"

  Ruben Van Gucht schotelt Stig Broeckx vandaag jullie vragen voor.

  Ruben Van Gucht schotelt Stig Broeckx vandaag jullie vragen voor.

  In onze lockdownsessies had Ruben Van Gucht vandaag Stig Broeckx te gast. "Het wandelen gaat beter en beter. Maar ik zou eigenlijk willen lopen", vertelt Broeckx.

  Koeien melken en huisman spelen

  Stig Broeckx is gisteren 30 jaar geworden, maar door de coronacrisis heeft hij dat niet al te uitbundig kunnen vieren.

   

  "In deze tijden wil ik vooral een goede huisman zijn", vertelt Stig. "Mijn vriendin werkt in de apotheek en maakt lange dagen. Ze komt pas thuis iets voorbij 19 uur."

   

  "Maar ik ben daar op voorbereid. Vandaag hebben we bijvoorbeeld een ovenschotel gemaakt. Als mijn vriendin thuis komt, moet ze dan gewoon haar voeten onder tafel schuiven."

   

  Naast een voorbeeldige huisman steekt Stig een handje toe op de boerderij van zijn ouders. “Ik help mee de koeien melken."

   

  "In het begin was dat  moeilijk omdat je daar beide handen voor nodig hebt. Maar nu kan ik mijn linkerhand al beter gebruiken en de spenen zoeken tijdens het melken."

   

  "Ik ga ook de koeien van de weide halen. En vergis je niet, koeien zijn slimme beesten. Ze staan altijd om 16 uur aan de draad, om 17 uur doe ik de draad open om ze naar de stal te brengen."

  Nieuw sportief doel: "Ik wil graag lopen"

  Stig werkt ook in coronatijden aan zijn revalidatie. Hij doet veel logopedie-oefeningen en werkt ook aan een nieuw sportief doel.

   

  "Het wandelen gaat beter en beter, maar eigenlijk wil ik lopen. Ik doe dat onder begeleiding van Wouter Moors en Paul Van Den Bosch. Maar nu tijdens de coronacrisis is dat natuurlijk moeilijker."

   

  Stig vermijdt wel de weg tijdens zijn looptrainingen. "Ik loop op grasvelden, zodat ik zacht neerkom als ik val", lacht Stig.

  Herbekijk de Facebook Live met Stig Broeckx

  Herbekijk onze vorige vragensessies op Facebook Live