Thibaut Courtois eindigt 11e in virtuele GP van Spanje, Leclerc grijpt net naast zege

  Thibaut Courtois (archieffoto) zette er opnieuw zijn beste beentje voor.

  De virtuele Grote Prijs van Spanje was een kolfje naar de hand van Williams-rijder George Russell. De 22-jarige Brit hield op het virtuele circuit van Barcelona nipt de Charles Leclerc (Ferrari) achter zich. Thibaut Courtois was de beste van de voetballers, op plek 11. 

  De Brit George Russell (Williams) vertrok uit polepositie, maar moest na een desastreuze start 4 rijders laten voorgaan.

   

  Net als op het Interlagos-circuit vorige week leek het uit te monden in een duel tussen Charles Leclerc en Alex Albon. Door een pitstopkeuze die verkeerd uitdraaide, kon de Thaise Red Bull-rijder geen vervolg breien aan zijn succes van vorige week. 

   

  Russell had zich wel weer helemaal naar voren geknokt, maar zag zijn winstkansen opnieuw gefnuikt door een tijdstraf van 3 seconden. Toen Leclerc een ronde voor het einde dezelfde straf werd opgelegd, kreeg Russell alsnog de zege in de schoot geworpen.

   

  Thibaut Courtois finishte voor Alfa Romeo als 11e. De doelman van Real Madrid hield daarmee enkele collega-voetballers achter zich. Manchester City-aanvaller Sergio Agüero (Red Bull) werd 14e, Barcelona-middenvelder Arthur Melo (Haas) 19e.

  Beelden van de virtuele GP