Vandoorne crasht vanaf poleposition en wordt nog 4e in virtuele F1-race

  Stoffel Vandoorne in actie in de virtuele race.

  Stoffel Vandoorne is net naast het podium gevallen in de virtuele GP van Brazilië. Onze landgenoot werkte een inhaalrace af, nadat hij bij zijn start vanaf de 1e plaats was gecrasht. De overwinning was voor Alex Albon.

  Het zijn drukke dagen voor Stoffel Vandoorne: gisteren eindigde hij nog als 5e in de tweede virtuele ePrix van het seizoen en vandaag moest hij al aan de bak voor de virtuele GP van Brazilië. Brazilië kwam in de plaats van Nederland, omdat dat circuit nog niet beschikbaar is.

   

  Maar Vandoorne toonde zijn snelheid op het circuit van Interlagos. Hij klokte in zijn Mercedes de snelste tijd in de kwalificaties. Maar vanaf poleposition liep het helemaal verkeerd bij de start.

   

  Hij leek aangetikt te worden door de Ferrari van Enzo Fitipaldi en belandde in de muur. Vanuit 11e positie begon Vandoorne aan een inhaalrace en hij legde uiteindelijk beslag op de 4e plaats.

   

  De strijd voor de zege ging tussen Alex Albon (Red Bull) en Charles Leclerc (Ferrari). Na een beklijvend duel met bijna elke ronde 1 of 2 wissels op kop, trok Albon aan het langste eind. Zo kwam er een einde aan de zegereeks van Leclerc. De Monegask had al gewonnen in Australië (2 keer), Bahrein en in China.

  Het liep mis bij de start voor Vandoorne

  Vandoorne neemt het met de glimlach

  Het Formule 1-circus had dit weekend in Nederland zijn tenten moeten opslaan, maar het circuit van Zandvoort zit nog niet in het spel en daarom draaiden de piloten hun virtuele rondjes op het Braziliaanse Interlagos-circuit.

  Albon maakt einde aan zegereeks van Leclerc

  Bekijk de kwalificaties en de volledige virtuele race: