Streep door Serie A? Coronavirus slaat toe bij Fiorentina en Sampdoria

  Fiorentina is de nummer 13 van de Serie A.

  Een herstart van de Serie A lijkt na vandaag een stukje onwaarschijnlijker. Na Torino (1 geval) en Fiorentina (3 gevallen) zijn er nu ook bij Sampdoria 3 positieve testen op het coronavirus bevestigd.

  Bij de Italiaanse eersteklasser Fiorentina hebben 6 personen, onder wie 3 spelers, positief getest op corona. Ze zijn allen in quarantaine geplaatst, terwijl de rest van het team vrijdag verwacht wordt voor sportmedische testen, zodat de trainingen weer opgestart kunnen worden.

   

  Fiorentina is de club van onder meer Franck Ribéry en Cyril Théréau. Italië heeft nog altijd de ambitie om vanaf juni weer te kunnen voetballen.

   

  Het gaat om drie nieuwe besmettingen bij Sampdoria, terwijl één speler hervallen is. Na een eerdere positieve test werd hij genezen verklaard, maar nu werd dus opnieuw COVID-19 aangetroffen. "Ze vertonen geen symptomen, maar alle besmette spelers werden meteen in quarantaine geplaatst."

   

  Terwijl de Bundesliga zich opmaakt voor een herstart, lijkt die herstart in Italië dus nog veraf. Het verlangen van diverse ploegen om toch nog te voetballen, lijkt dus een flinke knauw te krijgen.