Kopenhagen hoeft niet te kiezen tussen EK voetbal en Tour in 2021

  De Deense hoofdstad Kopenhagen heeft zijn puzzel voor de zomer van 2021 gelegd en het resultaat is bevredigend. Kopenhagen organiseert volgend jaar de Grand Départ van de Ronde van Frankrijk, maar is en blijft ook een van de gaststeden tijdens het (uitgestelde) EK voetbal. De overlapping van die twee topevenementen mag geen problemen opleveren, klinkt het.

  De Ronde van Frankrijk slaat volgend jaar voor de Grand Départ zijn tenten op in Denemarken, waar Kopenhagen het startdecor vormt. Tussen 2 juli en 4 juli 2021 staan 3 ritten op Deense bodem gepland.

   

  Maar de Tour komt in conflict met het EK voetbal, dat door het coronavirus is uitgesteld naar de zomer van 2021 (11 juni tot 11 juli). 

   

  Kopenhagen organiseert 3 groepswedstrijden en een 1/8e finale. De Rode Duivels spelen hun tweede groepswedstrijd op het EK in het Parken Stadion van Kopenhagen, tegen Denemarken. 

   

  De twee evenementen min of meer tegelijkertijd in goede banen leiden, leverde de Denen kopzorgen op, maar alle betrokken partijen hebben een akkoord gevonden en raken dus niet aan de plannen.

   

  "We kunnen uitkijken naar een fantastische sportzomer in Kopenhagen", meldt de Deense voetbalfederatie.